Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi’nde 10 gün önce olağanüstü genel kurul gerçekleştirildi.

Vakfın Silivri şube başkanlığını yürüten ve Belediye Başkanı Özcan Işıklar'la bir türlü yıldızının barışmadığı bilinen Abdullah Kaya ile CHP’li Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı arasında yapılan oylama sonucunda Kırkıcı, vakfın yeni şube başkanı oldu.

Aradan geçen 10 günden sonra eski başkan Abdullah Kaya, supersilivri.com’a konuştu. Özcan Işıklar’ı Silivri’deki bütün kurumlara siyaset sokmakla suçlayan Kayabenim 8 ayımı gasp ettiler” dedi.

Abdullah Kaya konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Benim 8 ayımı gasp ettiler. Bunun içerisinde genel merkez ve genel başkan da var, genel sekreter de var. Biri hariç meclis üyeleri de var. Figen Hanım’a (Figen Yıldız) çok teşekkür ediyorum. Dürüst davrandı. Ama iki meclis üyemizin bu işin içine dahil olmaları yakışmadı. Zaten siyaset yapan insanların bu işin içinde olmaları buraya zarar veriyor.

Baştan Özcan Işıklar ile aramızda hiçbir problem yoktu. Ben iki sene önce belediyeden atılan iki işçinin yanında durduğum için Özcan Işıklar bana kin gütmeye başladı. Özcan Işıklar, koltuğunu korumak uğruna ilçedeki bütün kurumlara işlemiş; muhtarlara, vakıflara, derneklere, spor kulüplerine her yere girerek bütün kurumları ben yöneteceğim diyor. Ben varsam siz varsınız, ben yoksam siz yoksunuz diyor.

ALEVİLER’İ KANDIRDI

8 sene olmuş, sen Aleviler’i kandırmışsın. Cemevini bitireceğim demişsin, burası benim namus borcum demişsin, yalan söylemişsin, kandırmışsın. Ama halen bizim bazı Alevi arkadaşlarımız Özcan Işıklar’ın yanından ayrılmıyor.

BELEDİYEDE BİR TANE ALEVİ YÖNETİCİ YOK

Aleviler, Cumhuriyet Halk Partisi’ne yüzde 90 oranında oy veriyor. Hepimiz veriyoruz. Ancak yüzde 90 oy alan bir partide şu anda CHP Silivri İlçe Örgütü'nde bir tane Alevi yönetici yok. 16 tane yönetici var ancak bir tane Alevi arkadaşımız yok yönetimde. Suç Özcan Işıklar’ın mı? Değil… Suç bizim, yani Aleviler'in…

Belediyede bir tane Alevi başkan yardımcısı, bir tane Alevi müdür yok, bir tane şefimiz yok.. Yüzde 90 oy veriyoruz ama belediyede de yokuz. Çok ilginç bir durum…

IŞIKLAR’IN DERDİ ADAYLIK MEKTUBU ALABİLMEK

Bize yapılan bu darbenin asıl amacı mektup konusudur. Kendisine biat edecek bir yönetimi getiriyor. Aday adaylığı sürecinde CHP Genel Merkezi’ne, vakfın Silivri Şubesi’nden “Silivri’deki alevilerin adayı Özcan Işıklar’dır” yazılı mektup götürmek istiyor. Biz yönetimde kalsaydık kimseye mektup vermeyecektik. Bizden mektup alıp genel merkeze gönderemeyecekti Özcan Işıklar. Çok da zoruna gidiyordu...

KENDİSİNİ DİNLEMEDİK

Biz bir de onu dinlemedik. Onun dediğini yapmadık. Biz biat kültüründen gelen insanlar değiliz. Hür irademizle yaparız ne yaparsak. Biz bir işadamı bulmuştuk. Ali Şahna Bey’e çok teşekkür ediyorum cemevimizi yaptı. Allah ondan razı olsun. Allah lokmasını da kabul etsin. Ali Şahna amcamızın ellerinden öpüyorum.

CEMEVİNİN YAPILMASI IŞIKLAR’IN ZORUNA GİTTİ

Özcan Işıklar buranın da yapıldığını görünce zoruna gitti. Silivri’de Aleviler’in sırtından geçinen bazı arkadaşlarımız hepsi bir araya nasıl geldi? Belediye imkânlarından dolayı bir araya geldi. Belediye başkanına hakaret eden arkadaşlar şu anda belediye başkanıyla beraber çalışan arkadaşlar. Menfaat ve çıkar ilişkisinden dolayı buluştular. Her zamanki gibi Aleviler’in sırtından bir yerlere gelmeye çalışan arkadaşlar bunlar. Çıkar ilişkisinden başka hiçbir şey yok.

VAKFI IŞIKLAR’IN SİYASETİNE ALET ETTİRMEDİK

Biz vakfı siyasete alet ettirmedik. İşte arkadaşların zoru buydu. O nedenle bir araya gelerek darbe yaptılar. Aleviler’in bu şekilde hareket etmesine üzülüyorum. Pir Sultan kimseye boyun eğmemiş… İmam Hüseyin, Yezid’e boyun eğmemiş… Ama bakıyoruz Özcan Işıklar şu anda Silivri’nin bütün kurumlara ve bütün kılcal damarlara girmiş. Muhtarları Özcan Işıklar yönetiyor, dernekleri Özcan Işıklar yönetiyor, vakıfları Özcan Işıklar yönetiyor, spor kulüplerini Özcan Işıklar yönetiyor. Ya kardeşim senin görevin bunlar değil, sen belediye başkanısın. Git belediyedeki görevini yap…

Editör: TE Bilişim