Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kavaklı'da yaptığı konuşmada, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş'ı vatandaşa şikayet etti.

Silivri trafiğini rahatlatabilmek amacıyla kaymakamlık binası arkasında yapmayı planladıkları yeraltı otoparkına bir türlü başlayamadıklarını belirten Işıklar, alanda bulunan İSKİ binasının yapacakları otoparkı geciktirebilmek amacıyla bilerek boşaltılmadığını söyledi.

AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş'ın iktidar imkanlarını kullanarak otopark hizmetini engelleme girişimde bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Işıklar şöyle konuştu:

"Kaymakamlığın arkasında iki katlı bir yeraltı otoparkı ve üstünü de yeşil alan olacak şekilde plan yapmıştık. Bir an önce yapımına başlayıp tamamlamak istiyorduk. Normalde 1.5 yıl önce yapımına başlamamız gerekirdi. Ancak bu projemiz ısrarla engelleniyor. Biliyorsunuz o bölge bir düğün salonu ev altında da dükkanlar vardı. Onları yıktık. Şu anda sadece İSKİ'nin kullandığı Silivri Belediyesi'ne ait olan bir bina var. İSKİ i kendisine yeni bir yer tutmuş olmasına rağmen inatla ve ısrarla o binayı boşaltmıyor.  Biz de yıkımı gerçekleştirip yeraltı otoparkı inşaatına başlayamıyoruz. defalarca bugün çıkacağız yarın çıkacağız sözü vermelerine rağmen binayı boşaltmamakta inat ediyorlar. Ancak artık bıçak kemiğe dayandı. Bir 15 gün daha bekleyeceğim. Yine çıkmazlarsa o binanın etrafını panoyla kaplatıp üzerine de "Silivri'nin büyük trafik sorununu çözecek olan bu otoparkın yapılması bu binadan çıkmayan İSKİ tarafından engelleniyor" şeklinde bir yazı yazacağız. Biz otoparkın inşaatını 8 ay gibi kısa sürede bitirip orasını kullanım açmak ve meydanını da Silivri halkına açmak için çoktan hazırdık. 1.5 yıl önceden bitmiş olacaktı. Maalesef bu geciktiriyor ama ne kadar geciktirilirse geciktirilsin; korkunun ecele faydası yok. Silivri Belediyesi'nin Silivri'ye hizmet yapıyor olması kimseyi rahatsız etmesin. Onlar da hizmet yapsın biz de oraya onların resmini asalım. Siyasetin amacı hizmet yarıştırmaktır, birbirini baltalamak değil..."


 

 

 

Editör: TE Bilişim