AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, parti binasından düzenlediği basın toplantısında gündem değerlendirdi.

Belediye meclis üyeleri Mustafa Türker, Tamer Şişman, Harun Tüfekçi, Metin Kaya ve Mustafa Saral ile AK Parti Silivri İlçe Kadın Kolları Başkanı Ülkenur Böke ve Gençlik Kolları Başkanı Orhan Koç’un da hazır bulunduğu toplantıda İlçe Başkanı Kutlu, Türkiye ve Silivri gündemini değerlendirerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Silivri ile ilgili çalışmalarını anlattı.

Kutlu, 15 Temmuz darbe kalkışmasını değerlendirerek başladığı konuşmasında; Fetullahçı Terör Örgütü’nün bu teşebbüsünün istemeden de olsa milletin birliğini sağladığını söyledi. Silivri’de AK Parti yönetici ve teşkilat mensuplarıyla birlikte durum değerlendirmesi yaptıktan sonra kısa sürede organize olduklarını ve gerekli direnişe destek sağladıklarını belirten Kutlu, vatandaşlar arasında da sağlanan birlik ve dayanışma ortamının uzun yıllar unutulmayacağını sözlerine ekledi.



Basın toplantısının ikinci bölümünde İBB’nin Silivri ile ilgili çalışmalarından bahsedildi.

Silivri’nin bütün köylerinde (mahallelerinde) doğalgaz çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Kutlu, bugün itibarıyla Silivri ilçe sınırları içerisinde doğalgaz almayan köyü bulunmadığını söyledi.

Biyolojik arıtma tesisi çalışmalarının devam ettiğini, Boğulca Deresi ile ilgili ıslah çalışmalarının sürdüğünü, köylerdeki (mahallelerdeki) altyapı ve asfalt çalışmalarının devam ettiğini de vurgulayan Rıfat Kutlu, restorasyon çalışmaları tamamlanan Piri Mehmet paşa Camii’nin Silivri için önemli bir kazanım olduğunu söyledi.



AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıkat Kutlu, basın toplantısının üçüncü bölümünde ise İBB’nin Silivri ile ilgili yeni projelerini anlattı.
Kutlu şöyle konuştu:
 
 
IŞIKLAR YAPAMAZSA BİZ YAPARIZ

İBB’nin Silivri için planladığı alternatif otopark projeleri var. Ancak şu a için otopark projesini yapma işi Silivri Belediyesi'nde. Biliyorsunuz çarşı merkezinde, İş Bankası karşısındaki o alanda katlı otopark afişleri duruyor. Branda belediyeciliği, slogan belediyeciliği nedeniyle bir türlü yapılmasa da bu proje ile ilgili sıkıntılar şuanda çözüldü. Bizler de bekliyoruz. Eğer Silivri Beledi Başkanı Özcan Işıklar söz verdiği bu projeyi yapmazsa, Büyükşehir Silivri'mizi hizmetsiz bırakmaz ve onu da çözüme kavuşturur. O yapmazsa biz yaparız.
 

SAHİL DÜZENLEME PROJESİ

Büyükşehir Belediyemiz, Kale Park’ın altında Yar Yafe olarak bilinen bölgeden başlayan ve Parkköy sahiline kadar ulaşan hattı baştan aşağı değiştirecek. O bölgede yeni bir sahil oluşturacak. Bir miktar deniz, dolduracak, bir miktar da kayalardan kesilecek. Sahil şeridi düzenlemesi içerisinde kaya kuş gözlemesi, kent balkonu, balıkçılar bölgesi, kumsal, deniz istasyonu, rekreasyon alanları ve doğa alanları olacak.



İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün binası yeni yerine geçecek. Bununla ilgili Silivri Belediyesi'nin Kültür Merkezi olarak düşündüğü ancak tahsis edemediği yerle ilgili emniyet müdürlüğü binamız olacak. O noktanın emniyetimizin kullanımına verilmesini Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçirdik. Emniyetimizin kiralık binada hizmet vermelerinden büyük rahatsızlık duyuyoruz. Kültür Merkezi'ne tahsisi iptal oldu ve bu alan Silivri'nin yeni emniyet müdürlüğü binası olacak.     

BELEDİYE KONUTLARI ALT GEÇİDİ PROJESİ

Silivri çarşı bölgesinden belediye konutları mevkiine geçişte ciddi sorunlar yaratan alt geçitle ilgili bir süredir proje çalışmalarımız devam ediyordu. O noktadaki trafik sıkışıklığını gidermek ve nefes aldırmak için proje tamamlandı. Önümüzdeki günlerde açıklanacak.

32 KÖPRÜNÜN YAN TARAFINA DÜZENLEME

Özellikle yaz aylarında sorunlar yaratan ve çeşitli ilçelerden araçlarıyla konaklamaya gelen vatandaşlarımızın yarattığı çevre kirliliğinin önüne geçiyoruz. Artık kimse o tarihi alanda bu tarz bir sorun yaratamayacak. Hem çöplerini bırakıyorlardı hem de çeşitli vakalara neden oluyorlardı. Büyükşehir Belediyemizin yapacağı proje ile bu sorunu bitiriyoruz. Güzel bir çevre düzenlemesi yapılacak.



SİNEKLİ GÖLÜ DEĞİŞECEK

Sinekli Gölü'nün etrafına bakım ve düzenleme yapılacak. Güzelleştirme projesi ile bölge daha canlanacak.

140 DÖNÜMLÜK MESİRE ALANI

Selimpaşa Sanayinin karşısında bulunan bölgede 140 dönümlük mesire alanı yapılacak. Bu alan çevre düzenlemesiyle bölgede dikkat çekecek.
 
ÖZCAN IŞIKLAR HAKKINDAKİ FETÖ İDDİALARI

Rıfat Kutlu, Soplantının soru cevap bölümünde Silivri Belediye Başlanı Özcan Işıklar ile ilgili olarak ortaya atılan “bir dönem FETÖ’ye destek verdiği” iddiaları ve Işıklar’ın bu iddiaları cevaplamak amacıyla düzenlediği toplantıya da değindi.

Işıklar hakkındaki iddiaları araştırarak eğer doğruysa gereğini yapmanın devlet ve adli makamların işi olduğunu belirten Kutlu, yine FETÖ’yü destekleyen sosyal medya paylaşımları yaptığı iddiası ile Silivri Kaymakamı Faruk bekarlar tarafından görevden alınan muhtarın Işıklar tarafından makamında ağırlanmasını ise talihsizlik olarak değerlendirdi.

 
Editör: TE Bilişim