Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, referandum sonuçlarıyla ilgili olarak siyasi kulislerde “kendi gazetesi” olarak bilinen Hürhaber’e açıklama yaptı.

Işıklar, Sevginar Uygun'a yaptığı Türkiye’deki evet ve hayır oylarının bölgelere göre dağılımıyla ilgili değerlendirmede; Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde yaşayan vatandaşları; “değer yaratan, bilgi ve teknoloji üreten, entelektüel seviyesi yüksek” olarak nitelerken; İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan vatandaşları da “devletin baktığı insanlar” olarak sınıflandırdı.

Özcan Işıklar’ın, konuyla ilgili olarak kullandığı cümle tam olarak şu şekilde:

"Hayır diyenlerin haritasına bakarsanız Ege, Akdeniz, Marmara buralar ülkenin üretiminin gayri safi gelirinin hasılasının %90'ını oluşturan bölgeler. Evet'ler Güneydoğu, Doğu ve İç Anadolu'da… Buraya bakıyorsunuz, maaşını alan, üretim ve istihdamda katma değerin düşük olduğu bölge. Oraya sadece devlet bakıyor. Bu bir tezat oluşturuyor. Toplumun değer yaratan, bilgi ve teknoloji üreten, eğitim ve entelektüel seviyesi yüksek olan kesimlerin tercihleri Hayır olurken, daha az üreten, devletin desteğine ihtiyaç duyan, sanayileşmesini ve kentleşmesini tamamlayamamış, hemşeri bilincini yükseltememiş olan bölgelerin ise Evet oldu. Bu ‘İki Türkiye mi var?' sorusunu akla getiriyor. Hatta üç ayrı Türkiye görüntüsü ortaya çıkıyor."

Editör: TE Bilişim