Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, CHP, DP, İYİ Parti, ve SP arasında yapılan seçim ittifakından sonra sosyal medya üzerinden yazılı bir açıklama yaptı. 

Avlu, açıklamasında; “İYİ Parti, CHP, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ittifakı milletvekilliği seçimlerinde yapılacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İYİ Parti, CHP ve Saadet partisi (DP hariç) kendi adayını çıkartacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifak ise 2. turda yapılacaktır. 2. tura hangi partinin (İYİ Parti, CHP, Saadet Partisi, DP) adayı kalırsa diğer 3 parti de o aday etrafında birleşecektir. Milletvekilliği seçimlerinde ittifak yapılmasının asıl sebebi TBMM'de çoğunluğun ele geçirilmesidir. Bu şekilde AKP TBMM'deki milletvekilliği çoğunluğunu da kaybetmiş olacaktır.” İfadesini kullandı.

MERAL EKŞENER İÇİN İMZA VERELİM

DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, yine sosyal medya üzerinden arka arkaa yaptığı çağrılarda; için Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için imza verilmesi çağrılarında bulundu. 

Avlu'nun bu konudaki çağrıları da şu şekilde:

"4 mayısta sabah dokuzdan itibaren ilce seçim kurullarına koşalım Meral Ablaya saadet partililerin bilge lideri Karamollaoglu na imza verelim bu bir tarihi görevdir.1

"Cumhurbaşkanı adayımız Sn Meral Akşener için imza vermek isteyen seçmenler 04 - 09 Mayıs tarihleri arasında ilçe seçim kurulunun göstermiş olduğu adrese başvurabilirler Adres Gazi İmam hatip ortaokulu İski bina karşısı Silivri."






 

Editör: TE Bilişim