Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil  Hacı Bektaş Veli'yi Anma Haftası dolasıyı ile yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Göçengil'in açıklaması şu şelkilde:


Hacı Bektaşi Veli Anadolu’da başlayıp Balkanlara kadar genişleyen düşünce sistemi ve felsefesi ile Türk kültürünün yansıtılmasında ve geliştirilmesinde önemli rol oynamış; bütün bunların başında ise Türkçeye verdiği önem ile Günümüzde daha da  anlamlı  olan ‘Kadınları okutunuz’‘İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır’gibi yol gösterici özdeyişleri ile bilinen Hacı Bektaşi Veli’yi bir kez daha saygıyla anıyoruz.Güzeli anlatan, güzel insanın gönül ateşini yakan Hacı Bektaşi Veli’yi, Mevlana’yı, Derviş Yunusu unutmayalım. Anadolu erenleri hala Anadolu’nun birlik felsefesinin, kardeşlik kimyasının manevi tasarrufunu yerinde tutuyorlar

BARIŞ YOLUMUZ OLSUN

Bir olalım, iri olalım, diri olalım; hikmetini kardeşliğimize hediye eden sevgi erleridir onlar. Onları her zaman şükranla yad edeceğiz. Birbirimizi aşkla sevmeyi unutmuşsak arayıp bulacağız. Referansımız bellidir. 13. yüzyıl dünyasının umutsuzluğunu ortadan kaldıran gönül insanlarıdır. Onlar büyük yıkımların alt üst ettiği insanlık değerlerini yeniden ihya ettiler. Onlar insanlığa adeta itibarını iade ettiler. Dostça kardeşçe yaşayalım. Barış yolumuz olsun, barış kutsal kıblemiz olsun."


 

Editör: TE Bilişim