AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, İlçe Başkan Yardımcıları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İBB ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Boğluca Deresi ıslah çalışmaları dahilinde, tarihi köprüde gerçekleşen arkeolojik çalışmalardan dolayı bölgeyi ziyaret ederek esnafların ve vatandaşların taleplerini dinledi.

Çok önemli bir hatayı düzeltiyoruz.

İlçe Başkanı Dilek Demiral yaptığı açıklamada; “Mimar Sinan’ın beş gözlü yaptığı tarihi köprünün üzerinde olmaması gereken bir bina var ve köprünün üzerine asfalt yapılmış durumda. Bununla alakalı olarak biz yıllar önce yapılmış çok önemli bir hatayı düzeltiyoruz. Anıtlar Kurulu ilk önce köprünün ayaklarının sağlamlığını kontrol ediyor. Bu çalışmadan sonra bu binanın yıkımı söz konusudur. Ardından köprünün gözleri açılarak bu süreç hızlı bir şeklide tamamlanacak.

Girişimlerimize başladık.

Esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın karşıdan karşıya geçmek için bir yaya geçidi talepleri var çünkü o bölgede bir yapım süreci yaşanıyor. Şuan da esnafımızın mağduriyetini gidermek noktasında da girişimlerimize başladık. Kapatılan yaya geçidinin yerine, uygun olan bir yere yaya geçidi yapılması için İBB’nin ilgili birimleriyle irtibata geçtik. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra esnaflarımız ve iş yerleri ciddi derecede değer kazanacaktır. Bizim amacımız da bundan sonraki süreçte bütün olumsuzlukları gidermektir” dedi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim