Demokratik Sol Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, bu akşam gençlerle bir araya geldi. Düzenlenen programın ardından gençlerden gelen talep üzerine, Silivri Sahili’nde yürüyüş gerçekleştirildi. Silivri sahili ‘Efsane Başkan’ sloganlarıyla inledi.  

DSP Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, belediye meclis üyesi adaylarıyla birlikte Nossi Cafe’de düzenlenen ‘Gençlik Buluşması’ programına katıldı. Programda konuşan Efsane Başkan Değirmenci, “Hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizin bu tavırlarınız birilerini çok korkutuyor. Siz kalabalıklarla büyürken, onların küçülmesi başka manipülasyonlara, ayak oyunlarına başvurmalarına sebep oldu. Bugün anketlerde kendisini yüzde 50’nin üzerine çıkararak, bizleri de yüzde 4,5’lerde gösteren bir anlayış bu topluluklara baktığında, her zaman olduğu gibi toplum karşısında kendisinin ne kadar yalancı, ne kadar düzenbaz olduğu bir kez daha gözler önüne seriliyor. İşi gücü ayak oyunu. İşi gücü kalleşlik. Böyle bir anlayış olabilir mi?” dedi.  

“ESERİNLE ÖVÜN MUHARREM İNCE”
“Onların toplantı yaptığı her yere bir gün ya da iki gün sonra bizde gidiyoruz. Yanlarında en az iki milletvekili getiriyorlar” diyerek sözlerine devam eden Değirmenci, “Dün akşam Değirmenköy’ü gördünüz. Bir Cumhurbaşkanı Adayını getirdiler, yanında da bir tane milletvekilini getirdiler, Değirmenköy’den sadece 30 kişi onları karşıladı. Hiç utanmadan, sıkılmadan yüzbinlere hitap eden Cumhurbaşkanı Adayı 30 kişiye karşı konuşabildi. Bu onun eseriydi, onun yüzünden Silivri’de yapılmış bir adaylıktı. Eserinle övün Muharrem İnce, eserinle övün. 

“BEN DEĞİL, KILIÇDAROĞLU SÖYLÜYOR”
Silivri’nin gönlünde olmayan, Silivri halkının istemediği, Silivri’nin kaynaklarını Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifadesiyle Bulgaristan’da yiyen, Kıbrıs’ta yiyen birini tekrar Silivri’ye layık gördünüz, yazıklar olsun. Bunu ben söylemiyorum, Kemal Kılıçdaroğlu söylüyor. Ayıp diyor. Belediye Başkanı böyle olmamalı, halkın içinde olmalı, halkın derdini dinlemeli diyor. En güzeli de vaktinin büyük bir bölümünü Bulgaristan’da geçirmemeli diyor Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. O zaman sormak gerekiyor, neden aday yaptınız? Bu Silivri halkının çilesi nedir? Silivri’nin cezalandırılmasının sebebi nedir? Kim bunlara sebep olduysa bu halk onlara en güzel cevabı 31 Mart’ta verecektir. 

“SANA EN GÜZEL CEVABI MİLLET VERECEK”
Hani biz sizi bölüyorduk, hani seçim kaybettirecektik. Kardeşim anketlerde yüzde 52’yi bulmuşsun, biz de 4,5’lerde kalmışız, biz sizin nerenizi bölüyoruz? Bu kadar mı milleti aldatmaya çalışıyorsun. Sana en güzel cevabı millet gittiğin yerlerde veriyor. Bu akşam gidiyorsun, kaçta arabayla gittin? Bütün belediyenin imkanlarıyla sadece 30 arabayla yola çıktın. Biz 60 arabayla yola çıkıyoruz. Senin gibi de parasını biz vermiyoruz. Bu halk kendi gücüyle, kendi parasıyla bunu finanse ediyor. Bizim kimseyi zorlama şansımız yok. Gelmezsen büfeni elinden alırım, gelmezsen çocuğunu işten atarım, gelmezsen sana yarın yapacaklarımı bilin diyecek durumda değiliz. Biz elimizde yetki olsa da hiçbir zaman böyle yapmadık. Bizim içimizde insan sevgisi var. Sen sevginin ne olduğunu unutmuşsun, sen sevginin ne olduğunu bilmiyorsun. Kendine iyilik yapan herkesi düşman ilan etmişsin kendine. Hala düzenbazlık, hala oyun. Hala manipülasyon yapacaksın, ‘Selami’ye oy vermeyin bakın AK Parti gelir’ diyeceksin. Hadi ya. Herkes her şeyin farkında. Herkes senden kaçmaya çalışıyor. Sen sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin bölgesinde, onların verdiği oyla gidiyorsun. Yoksa senin öyle artı oyun yok. Herkes sana 31 Mart’ta cevabını verecek. Verdiğin paralarla adaylık satın alabilirsin ama bu halkın oyunu almaya yetmeyecek. Hala proje anlatmaya çalışıyorsun, bırak projeleri. Sen 10 yıldır bu millete ne yaptın da bir 5 yılında kredisini versin? Bu millet bir beş yıl daha Kıbrıs’ta Bulgaristan’da o paraları yiyesin diye mi kredi verecek! 

“DİĞER PARTİLER SANA HİÇBİR ŞEY SÖYLEMİYOR” 
Her akşam bizim içimize bir arkadaş gönderiyormuşsun? O arkadaşa söyle bak çeksin buradaki insanları. Bu insanların hepsi gönüllü geldi, hiç kimse zorla gelmedi. Senden korkacak hiç kimse yok burada? Hiç merak etme sen. Ateş olsan, cürmün kadar yer yakar. Son on yılda kimse sana muhalefet etmedi, herkesle birlikte işleri pişirdin. Ağzını kimse sana açmıyor. Seçime giriyoruz, diğer muhalefet partileri de sana hiçbir şey söylemiyor. Sanıyor ki bu böyle olacak. Bütün ipliklerini pazara çıkaracağız. Hepsini anlatacağız, hepsini bu millet bilecek. Hoş bilmediği bir şey de kalmadı. Sizinle ilgili bir şey söylense, ‘Çok normal bunlar her gün olan şeyler’ diyebiliyor. 

“SİLİVRİLİ HİZMET BEKLİYOR”
Bu kent hizmet bekliyor, çocukları, gençleri, yaşlıları hizmet bekliyor. Yazıktır, günahtır. Birazda şu belediyenin kaynaklarını Silivri halkının hizmetine kullansanız da bu insanlar biraz refaha kavuşsa olmaz mı? O kadar alışmışsınız ki, aynı takımla, aynı kadro üçüncü dönem gitmeye çalışıyorsunuz? Neden? Çünkü kendi huzurunuz için oy istiyorsunuz? Verdikleri vergileri kötüye kullanıyorsunuz? Bu insanlar nasıl huzurlu olabilir? Cebinde para olmayan insanın huzuru mu olur? Evine ekmek götüremeyen babanın huzuru mu olur? Bunları çok görüyorsunuz. Ama 31 Mart’ta bunlar bitecek. Tekrar Silivri’yi eski günlerine döndüreceğiz. Hiç merak etmeyin. Vurun elinizi masanın üzerine, gereğini yapın, 31 Mart’ta bu baskılara, bu kibre son verin artık. Yeter Silivri değişsin” şeklinde konuştu.

 

Değirmenci’nin konuşmasının ardından gelen talepler üzerine Silivri Sahil de coşkulu bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında, ‘Efsane Başkan’ sloganları atıldı.

Editör: TE Bilişim