Özcan Işıklar'ın, parti meclisince reddedilmesine rağmen genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından aday yapılması üzerine Silivri eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci, eski İlçe Başkanı Hüseyin Şahin ve bazı belediye meclis aday adayları CHP'den istifa etti.

İlçe seçim kuruluna giderek istifa dilekçelerini teslim eden Değirmenci ve arkadaşları daha sonra adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Dayatmayı kabul etmeyeceklerini belirten Selami Değirmenci, "Meclis üyeliğine aday adayı olan arkadaşlarımızla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettik. Cumartesi günü geniş katılımlı bir toplantı yapacağız ve nasıl bir yol izleyeceğimizi belirleyeceğiz. Silivri’de yaşanan adaletsizliğe halkımızın büyük bir isyanı olduğunu görüyoruz. Anketlerde başarı derecesinde İstanbul’da en sonda çıkan, 6 aday adayı arasında yapılan ankette en sonda çıkan, CHP İl Başkanlığının istemediği, CHP Merkez Yürütme Kurulu’nun istemediği, CHP Parti Meclisi’nin istemediği bir adayı, sayın genel başkan Silivri halkına dayatma ile aday gösterdi. Silivri 10 yıldır hizmetlerden mahrum bir şekilde yaşıyor. Silivri bunu hak etmiyor ve bir çıkış yolu arıyor. O çıkış yolunun ne olacağını Cumartesi günü yapılacak toplantıyla netleştireceğiz. Yeni bir aday mı çıkar, bir başkası mı desteklenir, ne olur onu belirleyeceğiz. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun despot yaklaşımı, dediğim dedik yaklaşımını kabul etmiyoruz. Bu sebeple istifa ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim