Demokratik Sol Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci seçim çalışmalarına devam ediyor.

Değirmenci, Ortaköy ve Gazitepe’de vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Her iki mahallenin girişinde davul, zurna, havai fişek ve meşaleler eşliğinde kalabalık bir grup tarafından karşılanan Değirmenci’nin düzenlediği kahve toplantısına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Değirmenci'ye ziyaretleri sırasında DSP İlçe Başkanı Hüseyin Dertop ve işadamı Abdullah Türköz de eşlik etti. Değirmenci, Ortaköy'de eski belediye başkanı Erdinç Tabak tarafından karşılandı.

Her iki mahallede de binanın dışına ve sokağa taşan kalabalığa konuşan Değirmenci; Coşkuyla karşılanan Değirmenci, çok duygulandığını ifade ederek mahalle sakinlerine teşekkür etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Belediye başkanı, belediye başkanlığı sürecinin büyük bir kısmını Bulgaristan’da geçirmemeli” sözlerini mahalle sakinlerine dinleten Değirmenci, “Biz neden belediye başkanımıza karşı aday olduğumuzu, eski genel başkanımız çok güzel bir şekilde açıkladı. Bizde bunu söylüyoruz. Bizde bunun için aday olduk. Sizin paralarınız, oralarda birilerinin kişisel zevkleri uğruna harcandı. Köylerin yolları perişan, bir belediye hemşerilerine on yıl boyunca bu yaşam tarzını nasıl reva görebilir? Sanmayın ki sadece burası böyle. Nereye giderseniz gidin, bir terk edilmişlik var. Bizim genel başkanımızda bunları biliyordu aday yaparken. Bu anlayışla on yıl boyunca hiçbir hizmet almadı. Aynı anlayış, aynı yönetim olduğu sürece hizmette alamayacak” dedi.

“BORA’YA LAF YOK”

Değirmenci, Gazitepe’de “Bir görüşme talep edildiğinde kimi bu güne kadar kabul ettin? Kimin derdini dinledin? Seçimden seçime buraya geleceksin, ahkam keseceksin” şeklinde konuşmasını sürdürürken, “Bora’yı da kendisi gibi yetiştirdi” diyen vatandaşa şu şekilde yanıt verdi; “Bora’ya laf yok. Bora, eğer onun anlayışına uyan biri olsaydı, ona karşı aday olmazdı. Eğer o yönetim anlayışında olsaydı, onunla birlikte yurt dışına giden Melih ve Doruk tarzı adamlar gibi olurdu. Bora, O anlayışa isyan etti. Ben bunu doğru bulmuyorum ve daha iyi yaparım dedi aday oldu. Mümün Koçoğlu’da aynı düşüncelerle aday çıktı. Bir gerçek var ama. Bakın etrafınıza hangi dönemde meclis üyeleri belediye başkanına karşı aday olmuş? Bora’nın ya da Mümün’ün Özcan’a karşı aday olması ona bir saygısızlık değil. Tam tersine bir isyan olarak çıktılar. Helal olsun ben onları kutluyorum.”

“SİLİVRİ’Yİ LAYIK OLDUĞU YERE TAŞIYACAĞIZ”

“2009’da burayı nasıl patlatmıştık. O günde bana çok haksızlık yapılmıştı” şeklinde konuşan Değirmenci, “O gün buraya çıktığımızda Silivri’den buraya konvoy olmuştu. Özcan Bey bir anda otobüs tepesine çıkmıştı, ben yarım saatte çıkamamıştım. O gün ben ona kefil olmuştum, oy istemiştim. Ama demiştim ki, yanlışını bulursam ilk müdahale edecek olan benim. Evet yanlış yaptı, bu kentin kaynaklarını on yıl boyunca çok kötü kullandı, bu halka hizmet etmedi, O’na karşı aday oldum. Yeter artık. Silivri bu anlayışla daha fazla yönetilemez.

Biz bölmek için yola çıkmadık. Silivri kötü yönetiliyor dedik, sahip çıkmak adına yola çıktık. Kendimi bu kente karşı sorumlu hissediyorum. Bu bir genel seçim değil. Burada kendimize sahip çıkacağız. Bizi kim daha iyi yönetecekse onu seçeceğiz. Silivri’yi layık olduğu yere taşıyacağız.

Seçime gidiyoruz, başka partilerde var. Bu olumsuzları size söyleyen oldu mu? Ben çıkmasam olmayacaktı. Bu iktidara birlikte son vereceğiz” dedi.

DOĞUMGÜNÜ PASTALARI KESİLDİ

Değirmenci, konuşmasının ardından projelerini anlattı. Hem Ortaköy hem de Gazitepe sakinleri, Değirmenci’nin konuşması sonrasında pasta keserek doğum gününü kutladı.

Editör: TE Bilişim