Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü Danışma Kurulu Toplantısı geçtiğimiz Cuma akşamı gerçekleşti.

İlçe binasındaki “Yerel Sorunlara Çözüm Önerileri ve Yerel Seçim Stratejisi” konulu toplantıya 3. Bölge Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Aksu, Silivri, Çatalca, Beylikdüzü, Arnavutköy’den Sorumlu İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ulvi Gökburak, ve  İl Yönetim Kurulu Üyeleri Bektaş Davutoğlu ve Taşkan Uysal da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Mümin Tuğlu birlik ve beraberlik mesajı verirken “Silivri’nin aydınlık geleceğine daha çok katkı yapabilmek, buradaki iktidarımızı sürdürmek için birlik ve beraberliğimizi korumak zorundayız” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da toplantı da bir sunum gerçekleştirerek, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve ileriye dönük projelerini anlattı. En büyük projelerinin insan olduğuna dikkat çeken Başkan Işıklar, Mahatma Gandi’nin “Dünyada ve çevresinde görmek istediğiniz değişikliğin kendisi siz olun…” sözünü hatırlatarak “Bu kenti içinde yaşayanlarla birlikte yöneteceğiz” dedi.

Toplantının sonunda söz alan ve partililere seslenen 3. Bölge Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Aksu da, hedeflerinin sadece Silivri’yi almak olmadığına vurgu yaparak “Anakent’in yaklaşık olarak 20 milyar dolarlık bütçesini yönetmek istiyoruz” dedi. Aksu ayrıca önemli bir görevleri olduğuna da değindiği konuşmasında, “Türkiye’nin geldiği noktadan geriye dönüşünü sağlayarak laik, demokratik Cumhuriyet’i yeniden inşa etme görevi bizim, hepimizindir” dedi.

 

TUĞLU: “HALKIN BİZE BAKIŞ AÇISI MEMNUNİYET VERİCİ”

CHP Silivri İlçe Örgütü danışma Kururlu Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, “Göreve geldiğimizden bu yana gerek içerde gerekse dışarda sık sık örgütümüzle birlikte olduk. Gerek Kadın Kollarımız gerekse Gençlik Kollarımız gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Biz ilçe yönetimi olarak her akşam bir mahalleye gidiyor, oradaki vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Özcan Işıklar da aynı şekilde halka yapılanları anlatarak ileriye dönük projelerinden söz ediyor. Bu şekilde halkın bizlere bakış açısını görüyoruz ki bu da zaten olumlu yönde seyreden bir grafik çiziyor” dedi.

 

“BU PARTİ HEPİMİZİN, HALKIN….”

Başarı için birlik ve beraberliğe de ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Tuğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bu parti sadece bizlerin değil, hepimizin. Her şeyden önemlisi bu parti halkın partisi. Bu noktada sorumluluk da sadece yöneticilerin değil hepimizin… Burada kimin önde ya da arkada olduğunun önemi yok. Bu partinin kuralları da bellidir, geleneği de. Ve ne mutlu ki Belediye Başkanlığı’nı da kazanmışız. Bunun avantajlarını da toplumda hep birlikte görüyoruz. İşte bu avantajımızı kaybetmemek, Silivri’nin aydınlık geleceğine daha çok katkı yapabilmek, buradaki iktidarımızı sürdürmek için birlik ve beraberliğimizi korumak zorundayız. Unutmamalıyız ki, CHP burada seçimi kaybederse hepimiz kaybetmiş oluruz. Bunu aklımızdan çıkartmayalım.”

 

IŞIKLAR: EN BÜYÜK PROJEMİZ İNSAN

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Örgütü Danışma Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “Bizim en büyük projemiz insan. Bundan yola çıkarak insanı merkeze koyan bir anlayışla yola çıktık ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. ‘Bu kentte yoksulluk kader değildir’ dedik. Ve Türkiye’deki beşinci uygulama noktası olarak ilçemizde Gıda Bankası’nı hayata geçirdik. İnsanın fakirliğini yüzüne vuran, onu aşağılayan, öteleyen, siyasallaşmış yardım kültürünü, insanların bir anlamda kafasını boşaltıp karnını doyuran ve bu şekilde toplumu teslim alma anlayışına son verdik. Bu şekilde 3 bin 153 haneye ulaştık. Yaklaşık olarak da 13 bin kişiye bu desteği veriyoruz. Kapı kapı dolaşıp yardım isteyen, başını önüne eğmek zorunda kalan hemşerilerimizi bu kurumsallık içinde korumaya aldık. Kurmuş olduğumuz Gıda Bankası’nda para geçmiyor. Sadece toplanan ihtiyaç malzemeleri yine ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak ulaştırılıyor. Teknolojinin nimetleri de kullanılarak insanlarımız kuyruklarda beklemeden belirlenen günlerde gelerek yardımlarını alabiliyorlar. Bu bir anlamda da beyaz masaların iflasının göstergesidir.”

 

“KİMSENİN YATAĞA AÇ GİRMESİNE İZİN VERMİYORUZ”

75 model bir arabası, aileden kalma 30’da 1 hissesi var diye bürokrasiye takılarak yardım alamayan vatandaşlarımıza da ulaşıyoruz. Bize bu şekilde ulaşan insanlarımızın da tıpkı tüm hemşerilerimiz gibi yatağa aç girmelerine izin vermiyoruz.

 

“İŞSİZLİK DE BU KENTTE KADER DEĞİL”

Bu kentte işsizlik de kader değil. Bunu da farklı bir formatla ele aldık. Gıda bankası’ndan yardım alan vatandaşlarımızı sigortalı yapmak adına işe yerleştiriyoruz. Çünkü ilçemizde istihdam yaratan işletmelerimiz var. Ancak burada ilginç olan şu ki, eleman ilanlarının altında bir takım vasıflar var. Ama bu vasıfların karşılığı yok. Bu anlamda da eğitimlere verdik, verilenlere destek olduk ki insanlarımız vasıf kazansın, istihdam edilebilsin. Elbette bu işe yerleştirmelerde de kurmuş olduğumuz Kariyer ve İstihdam Ofisi’nin katkısı çok büyük. Artık Silivri’de en küçük işletme bile eleman ihtiyacı konusunda bu birimden destek istiyor.

 

“KİMSESİZLERİN EVLERİNE KADAR HİZMET GÖTÜRÜYORUZ”

Sosyal sorumluluk çalışmalarımız arasında bir de Yaşlı ve Engelli Koordinasyon Merkezimiz var. 600’ü engelli olmak kaydıyla yaklaşık olarak burada da bin 400 vatandaşımıza hizmet verir hale geldik. Engelin çeşidine göre tedaviler uyguluyor, gerekirse evine giderek gerekli eğitimleri veriyoruz. Kimsesiz yaşlılarımızın da evlerine giderek bakım ve temizliklerini gerçekleştiriyoruz.  Telefon açıldığında 15 dakikada evlerinin önüne ulaşabilen ambulans hizmetini sunuyoruz.

 

“ÇANTA KONUK EVİ’Nİ 4 YILDIZLI KONFORA KAVUŞTURDUK”

Çanta Konukevi’nin içinde bundan önce 6 kişi vardı. Fiziki şartları da çok iyi değildi. Ama biz gerekli çalışmalarla burasını 4 yıldızlı bir otel konforuna ulaştırdık. Burada kalan ihtiyaç sahibi konuklarımız da çok daha güzel şartlarda yaşama şansına kavuşmuş oldular.

 

“TARIM ALANINDA CİDDİ PROJELER HAZIRLADIK”

İlçemizin 430 kilometrekaresi ekilebilir tarım arazilerine sahip. Bu anlamda da çalışmalar yaptık. 8 çeşit ürünün ekildiği, 3 hasadın alındığı bir projeyi ortaya çıkardık. Namık Kemal Üniversitesi’nin doktora tezlerini dahi yapabileceği bir alan oluşturduk. Tarımsal zenginliğimizi belediye desteği ve bilimsel çalışmaların ışığında ortaya koyabileceğimiz bir noktaya geldik.

 

“KADINLARIMIZIN EVE KAPANMALARINI KADER OLMAKTAN ÇIKARTTIK”

Ev kadınlarına ulaştık. Bir taneyle başladığımız Mahalle Evleri’nin sayısı dörde çıktı. Bu evlerde sayıları binlere ulaşan kadınlarımıza hizmet vermekteyiz. Onların her türlü sorununa bu evler aracılığıyla eğilmekteyiz. Tüm bunarın yanında da üretime katılma bilinçlerini arttırdık. İlçenin kuzeyiyle güneyindeki vatandaşlarımızı ortak paydada buluşturarak kaynaşmalarını, birbirlerini tanımalarını sağladık. Ama bu evlerin en büyük fonksiyonu, AKP’nin kadınları ötekileştiren, meta halinde görüp evine kapatan anlayışına karşı mücadele vermesidir. Bundan sonrada sayıları daha da artacak.

“BU KENTTE HAYATA TUTUNMAK İÇİN BİR NEDENİNİZ VAR…”

‘Bu kentte hayata tutunmak için bir nedeniniz var’ dedik ve Toplum Destek Merkezi’ni kurduk. Burada psikolojik danışmanlıktan, aile danışmanlığına, hukuki danışmanlığa kadar birçok hizmeti vermekteyiz. Eğitim çalışmaları yapıp seminerler veriyoruz. Bu alamda ciddi bir memnuniyetle de karşı karşıyayız.

 

“OKULA YENİ BAŞLAYAN YAVRULARIMIZA DESTEK VERDİK”

Eğitim alanında ilkokula başlayan çocuklarımıza kırtasiye desteğinde bulunduk. 35 çeşit kırtasiye malzemesinin bulunduğu çantaları okula yeni başlayan evlatlarımızın ayağına götürdük. Sınıfa girdiklerinde sıralarının üzerinde hazır buldular. Bunun yanında öğrencilerin sağlıklarına da eğildik. Ruşeymli ekmeği okul kantinlerine kadar soktuk. Daha iyi beslenip daha sağlıklı bireyler olsunlar istedik.

 

“SİYASALLAŞTIRMADAN DİNİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Din, sanki AKP’nin bir argümanı, olmazsa olmazı, bir temeli gibi algılanıyor. Şimdi biz 54 tane camimizin her altı ayda bir her türlü bakımını yapıyoruz. İmam evlerinin tadilatını yapıyoruz. Ve bu şekilde camilerimiz hiçbir sorunları olmadan bekliyorlar ve altı ayda bir tüm bakımları belediye tarafından yapılıyor. Kutlu Doğum Haftası’nı müftülükle birlikte düzenledik. Din bizim dinimiz değil, biz yeterli değeri vermiyormuşuz anlayışlının kırıldığını gördük burada. En çok sahiplenen biz olacağız ama bunu yapmacık değil, samimiyetimizle ortaya koyacağız. Dini siyasallaştırmadan bunu başaracağız.

 

“BU KENTİ ORTAK KARARLARLA YÖNETECEĞİZ”

Bu kentte kararların her zaman ortak alınacağını ve alındığını söyledik. Beldeler kapatıldı. Şimdi de 39 ilçeyi kapatmayı planlıyorlar. 81 tane belediye kalsın istiyorlar. Bakanları ve Cumhurbaşkanını da işin içine kattığınızda milyonlarca insanı 80 kişiyle yönetme anlayışını ortaya koyuyorlar. Biz bunun tam aksine toplumun alınan kararlara katılmasını sağlayarak, bir kenti içinde yaşayanlarla yönetmek anlayışını savunuyor, bunun mücadelesini veriyoruz. Bunun için de mahalle Konseyleri’ni kurduk. Yerinden yönetim ve yerinde çözüm anlayışından yola çıktık. Bu komisyonlarda ebe, imam, öğretmen, doktor, emekli, işçi gibi her kesimden vatandaşımız var. İşte bu anlamda sizlere Mahatma Gandi’nin bir sözünü hatırlatmak istiyorum; ‘Dünyada ve çevresinde görmek istediğiniz değişikliğin kendisi siz olun…’

 

AKSU: BU TOPLANTILAR BİZLERE IŞIK TUTACAK

Toplantının sonunda söz alan 3. Bölge Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Aksu da, toplantıların amacına değinerek, “Danışma Kurulları’nın amacı, partinin yerel ve genel politikalarına katkıda bulunmaktır. Bir örgüt toplantısı değildir. Aşağıdan yukarıya doğru karar mekanizmasının geliştirmektir bir başka amacı da. Dört ayda bir yapılır, gündemi Genel Merkez ve İl Başkanlıkları’nca belirlenir.  Bugünkü toplantının amacı da, yaklaşan yerel seçim hazırlıklarını gözden geçirmek, varsa eksiklerimizi görüp ‘bunları nasıl telafi edebiliriz?’ sorusuna yanıt bulmaktır. Zaten gördüğüm kadarıyla ilçe tarafından bir rapor hazırlanmış durumda. Bu da bizlere ileriye yönelik olarak ışık tutacaktır” dedi.

 

“CUMHURİYET’İ YENİDEN İNŞA ETME GÖREVİ HEPİMİZİNDİR”

Başarı için birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunun altını çizen Aksu, hedeflerinin sadece Silivri Belediyesi’ni kazanmak olmadığını, bunun ötesinde İBB yönetimine talip olduklarını ve bunun için de katkı sunulması gerekliliğini ifade etti. Aksu konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim bundan sonra düşünmemiz gereken birlik ve beraberliğimizi nasıl daha fazla pekiştirmemiz gerekiyor ve ne yaparsak önümüzdeki seçimlerde başarı çıtamızı yukarılara çıkartabiliriz? Bundan sonrasında Silivri’deki amaç, sadece Belediye Başkanlığı’nı kazanmaktan öte, oylarımızı daha fazla arttırarak anakent seçimlerine katkıda bulunmak olmalıdır. Çünkü biz 20 milyar dolara yakın olan İBB bütçesini yönetmek istiyoruz. Bunun için de birlik ve beraberliğimi korumalı, el ele kenetlenmeliyiz. Bunu başaracak güç de CHP’de var.  Türkiye’nin geldiği noktadan geriye dönüşünü sağlayarak laik, demokratik Cumhuriyet’i yeniden inşa etme görevi bizim, hepimizindir.

 

Editör: TE Bilişim