Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 93. yıldönümü Türkiye'nin dört bir tarafında çeşitli etkinliklerle kutlandı.

CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve bir grup partili, Belediye Başlanı Özcan Işıklar ile birlikte sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na giderek çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İlçe Başkanı Suna Göçengil, partililere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserimden biri diye tanımladığı Cumhuriyet Halk Partisi, 9 Eylül 1923'te Atatürk tarafından kurulan,  insanı merkezine odak alan sosyal demokrat siyasi görüşü benimsemiş Türk siyasî partisidir. Cumhuriyetten bile eski tarihi olan partimiz 1927 yılında partinin kurucu ilkelerini oluşturan Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik ve Laiklik CHP'nin dört temel ilkesi olarak benimsendi. 1935 yılında Devletçilik ve Devrimcilik ilkeleri de eklenerek partinin temel ilkeleri altıya çıkarıldı. Bu ilkeleri simgeleyen altı ok da, CHP'nin simgesini oluşturdu.   Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’yi kurdu. Türkiye Cumhuriyeti’ni ve demokrasisini inşa etti. Cumhuriyet Halk Partisi zor günlerin partisidir. Otel lobilerinde kurulan partilerin aksine savaş meydanlarında kanla kurulmuş bu parti savaşın hâkim olduğu bu zor günlerde ortaya çıkarak, halkı örgütlemiş ve kurtuluşu sağlamıştır. Halkımızın o günlerde nasıl CHP’ye ihtiyacı olmuşsa bugünde kurtuluş için, CHP'ye ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle, yılmadan, vatanımız için her türlü fedakârlığı yaparak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kazanımlarının korunması için var gücümüzle çalışacağız. Partimiz çağdaş, laik, demokratik sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, kadın erkek eşitliğinin, hoşgörünün, huzur ve barış ortamının savunucusudur. Teröre karşı, emperyalizme karşı, haksızlıklara karşı, omuz omuza, adım adım durmadan ilerleyeceğiz.  Bu duygu ve düşüncelerle; partimizin kuruluşunun 93.yıldönümünde başta   Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, hayata gözlerini yummuş tüm genel başkanlarımızı İnönü’yü, Ecevit’i şükranla anıyor, partimize emek veren tüm emekçilerimizi 9 Eylül ruhunu bugüne taşıyan tüm yurtseverlere saygı ve selamlarımı sunuyorum.







 

 
Editör: TE Bilişim