7 Haziran seçimleri için çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü, Çanta Mahallesi Çağdaşkent Sitesi’nde toplantı yaptı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın konuşma yaptığı toplantıda CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Devrim Uzun’un açılış ve selamlama konuşmaları gerçekleştirdi. Toplantıda, İlçe Yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları ile CHP Belediye Meclis Üyeleri de hazır bulundu. Çağdaşkent sakinleri CHP İlçe Örgütüne yoğun ilgi gösterdi.

 

Işıklar: “Biz çocuklarımızın geleceğini, tarımı, yoksulluğu konuşacağız”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Yıllarca, 92 senelik cumhuriyet döneminde böyle bir kavga, böyle bir ayrışma hiç olmadı. Böyle bir derdimiz yoktu. Allah’ın doğarken verdiği hak ve hukuku tartışıyoruz. Sen Allah’ın yarattığınla niye tartışıyorsun? Benim elimde olmayan, değiştirmeye imkânım olmayan bir şey için beni nasıl tartıştırabilirsin? Alevi’siymiş, Kürt’üymüş, bunları bırakacağız. Bunları konuştuğumuz zaman neyi kaçırıyoruz biliyor musunuz? Yoksulluğu, bu memleketin tarımını, toprağını, geleceğini, umudunu, çocukların geleceğini kaçırıyoruz. Bunları tartışmıyoruz, konuşmuyoruz düşünmüyoruz bile. Bunun için beyinleri uyuşturmak istiyorlar, bunları gündemimizden çıkarmamız lazım. Bizim neyi konuşmamız lazım. Türkiye’nin geleceğini konuşmamız lazım.

 

“Hakaret ederek yarış olmaz, hizmette yarışacaksın!”

Bu memlekette iktidar olacak hangi partiden olursa olsun, muhalefeti de olacak. Eleştiriye tahammülümüz olacak. Daha iyisini yapmak için ben de varım deme hakkına diğeri sahip olacak. Siyaset yapmak topluma hizmet etmek diyorsan, o zaman hizmette yarışacaksın hakaret ederek yarış olmaz!.

 

“Korku olan yerde demokrasi olmaz”

Demokrasi ile korku bir arada olmaz. Korku olan yerde demokrasi olmaz, demokrasinin olduğu yerde korku olmaz! O yüzden birinden birini sağlam tutacağız. Demokrasinin elini, kolunu özgürce dolaştığı bir Türkiye’nin hep beraber mimarı olacağız. Bunu yaparken Cumhuriyet Halk Partisi’nin söylediği bir şey var: insanın neresi acıyorsa canı orada. 14 milyon açlık sınırında insan var. Gelir dağılımında adaletsizlik var, adalette adaletsizlik var! CHP asgari ücreti 1500 TL yapacak. Mazotu çiftçiye 1,5 TL’den verecek, evi olmayana 270 TL kira yardımı yapacak. 30 yaşına kadar tarımda çalışana sigorta, emeklisine yılda iki maaş ikramiye verecek. Yolsuzluğu yok eder, israfı önlerseniz; Türkiye bundan fazlasını verecek kudrette bir ülke. Yeter ki bu kaynaklar doğru yönetilsin.” 












Editör: TE Bilişim