CHP Silivri İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan Berker Esen, ilçe binasında partililerle buluştu.

Esen’in açıklaması şu şekilde;
“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözünü kendime şiar edinerek çıktığım bu yolda beni yalnız bırakmayarak kıymetli vaktinden zaman ayırıp partimize gelen saygıdeğer parti büyüklerim, dava arkadaşı genç kardeşlerim, kıymetli partililerim ve Silivri’mizin değerli basın emekçileri hepinize hoş geldiniz diyor, teşekkür ediyorum.

Bugün aynı zamanda Mevlid Kandili, salonda bulunan herkesin mübarek kandilini kutluyorum.
Büyük Şair Nazım Hikmet'in dizelerinde bahsettiği ‘Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine’ fikrini bir kez daha hayata geçirmek için Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanlığına adaylığımı koymuş bulunmaktayım.
Değerli partililerim yaklaşık on sene önce gençlik kolları yönetiminde görev alarak başlayan aktif siyasi hayatımda partimin verdiği her görevi onurlu bir partinin devrimci bir genç neferi olarak azim ve gururla yerine getirmeye çalıştım.
Siyasi hayatım boyunca parti içi seçimler hariç hangi makamda olursak olalım en kutsal görevin parti üyeliği olduğunu asla unutmadan 2 Cumhurbaşkanlığı seçimi, 4 Genel Seçim, 2 Yerel Seçim, 1 Referandum Seçimi ve demokrasi zaferi ile sonuçlandırdığımız 23 Haziran Seçiminde çeşitli görevlerde yer aldım. Şahsım olarak da bu seçimlerin 3'ünde Seçim Koordinasyon Merkezi başkanlığı görevlerini üstlendim. Cumhuriyet Halk Partisinin bir neferi olarak yeri geldi gece yarıları direk tepelerinde partili genç kardeşlerimle partimizin bayraklarını astık; yeri geldi o bayrağı yorgan belleyip soğuk kış günlerinde genç kardeşlerimle partimiz için sokakta mücadele verdik. Yeri geldi bizlere hem annelik hem ablalık yapan kadın kollarımızla birlikte 35 mahalleyi karış karış gezip çalmadık kapı bırakmadık. Yeri geldi ilçe örgütümüzle birlikte mahalle ziyaretlerinde sıkmadık el bırakmadık. Örgütümüz tarafından bize verilen her görevi yerine getirdik.
Geçen bu süreç içerisinde parti çalışmalarında aktif rol alırken üniversite ve yüksek lisans eğitimimi tamamladım. Atatürk’ün ülkeyi emanet ettiği bir genç olarak vatan borcumu ödedim. Bu parti çatısı altındayken geçtiğimiz aylarda mutlu bir yuva kurdum. Kıymetli partililerim demem o ki en güzel anlarımda ve en zorlu dönemlerimde partim her zaman hayatımın odak noktası oldu.  Bu süreç içerisinde beni bir an olsun yalnız bırakmayan Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütüme sonsuz şükranlarımı bir kez daha sunuyorum.

Saygıdeğer partililerim, sözlerimi çok uzatmadan adaylık kararımı nasıl aldığımdan bahsetmek istiyorum. Biz bu yola fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireyler olarak, yönetilen değil yöneten olmak iddiası ile çıktık. Dimdik ne istediğini bilen, ses getiren ve fikir söyleyen bir yapıyı hep birlikte yeniden tesis etmek için çıktık. Hırsla, iktidara olan inancımızla, yüreğimizdeki adalet kavramıyla durmadan mesafe alacağız ve hep beraber bir adım öteye taşıyacağız.
Değerli partililerim biz genciz; bu ülkenin dünüyüz, yarınıyız ama en önemlisi bugünüyüz. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Korkak kan, daima mahlûktur. Cesaret gösteren ve tehlikeye atılan kazanır.’ Bizler bu yolculuğa hep birlikte yorulmamak için çıkıyoruz, sizleri de bu mücadeleye omuz vermeye davet ediyoruz. Hep birlikte bu yolu iktidar inancıyla yürümek istiyoruz.
Konuşacağız, anlatacağız, belki aramızda tartışacağız ama en doğrusunu aile olarak gördüğümüz örgütümüz içerisinde bulacağız. Kim ne derse desin bizim amacımız farklı; yolumuz belli biz bu partiyi yerelde ve genelde iktidar yapmak istiyoruz. Büyüklerimizin de bize olan desteği, güveni, inancı ile güzel işler yapacağımıza inanıyoruz.
Her şeyden önce bu partiye emek veren gençler olarak içimizde taşıdığımız heyecanımız, çok güzel projelerimiz var. Silivri’deki iktidarımızı geri almak adına yönetimimizle, meclis üyelerimizle, kadınlarımızla, gençlerimizle ve en önemlisi fedakâr partililerimizle güzel işler yapacağız. Bununla ilgili tüm hazırlıklarımızı yaptık. Gerekli kaynaklarımızı oluşturduk.
Değerli partililerim sizlere buradan söz veriyorum. Biz sokakta olacağız. Bugüne kadar 35 mahallede nasıl örgütlendiysek ana kadememizi de öyle örgütleyeceğiz. Katılımcı bir yönetim anlayışı ile komisyonlar kurup aktif bir şekilde çalıştıracağız. Herkesi sürecin içine dâhil edeceğiz.
Bu yola baş koyduk. Bu yola dair çok güzel hedeflerimiz, ideallerimiz var ve bunları da hayata geçirmek için sizlerden bana ve ekibime fırsat vermenizi ve destek olmanızı istiyoruz. Sizlerden aldığımız cesaret ve güvenle yürümek değil, koşmak istiyoruz.
Birlikte yol yürüdüğüm çarşıda, pazarda, meydanlarda, sokaklarda her türlü görevi yerine getirerek partimize emek veren gençlik kolları yöneticilerim, mahalle sorumlularım ve partili genç kardeşlerime, birlikte Silivri’mizi karış karış dolaştığım fedakâr kadın kollarımıza, yıllardır omuz omuza mücadele ettiğim ilçe yönetim kurulu üyelerimize, mecliste Silivri’miz için mücadele eden belediye meclis üyelerimize, partimiz için mücadele eden ve partimizin sözünü söyleyen ilçe başkanlarıma, belediye başkanıma ve partililerime şahsıma görevim boyunca bana olan inançlarından ötürü sonsuz teşekkür ediyorum.
Onurlu bir partinin, onurlu ve devrimci bir genci olarak buradan tüm partililerimize söz veriyorum. Her koşulda Büyük Atatürk’ün biz gençlere emanet ettiği Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkacağız. İktidar koltukları uğruna ilkelerimizden ve ideolojimizden taviz vermeyeceğiz. Şartlar ne olursa olsun kendi ikbalimiz ve hırslarımız uğruna partimize zarar vermeyeceğiz. Ve hangi makamda olursak olalım en kutsal görevin parti neferliği olduğunu asla unutmayacağız.

Sözlerime son verirken belirtmek isterim ki bu partiye on yıla yakın emek vermiş 27 yaşında Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanlığına aday olan bir kardeşiniz olarak gençliğimin heyecanı ve iktidara olan inancımla kendimi ailem bildiğim siz değerli partililerime emanet ediyor bu yolu birlikte yürüyeceğimize inanıyorum.
Bu akşam beni yalnız bırakmayıp katılım gösterdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim