AK Parti Silivri İlçe Başkan Yardımcısı Sami Barlas, partideki idari görevinden istifa ederek belediye başkan adaylık müracaatında bulundu. Barlas'ı dosya teslimi sırasında Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifleri başkanları Ercan Çalışkan ve Şaban Erdan, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Yardımcısı Salih Güler, çeşitli STK temsilcileri, kalabalık bir AK Patili toluluğu ve Barlas Ailesi katıldı.

Yine AK Parti Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Hazım Aras da Barlas'ın dosya tesliminde hazır bulundu.

Müracaat dosyasını ilçe başkanı Mutlu Bozoğlu’na teslim eden Barlas, aday adayı olarak yaptığı açıklamada; “16 yıl boyunca kendisini milletine adayan ve milletine hizmetkar olmuş bir liderin kurduğu parti olan AK Parti'nin bir neferi olarak, bugün şahsım ve ailem adına çok önemli bir karar almanın heyecanı ve mutluluğu içindeyim. Bugüne kadar Sayın İlçe Başkanımız Mutlu Bozoğlu ile birlikte Silivrimiz'i gece gündüz demeden, yağmur çamur demeden aşk ile muhabbet ile gezerek kıymetli hemşerilerimizin sorunlarına, taleplerine çare olmaya, çözüm bulmaya çalıştık.

"SİLİVRİMİZ'E HİZMET ETMENİN ONURUNU YAŞADIK"

“Bizleri bağrında büyüten, tarihi geçmişi, kendine has kültürü, coğrafik yapısı ve doğal güzellileri ile muhteşem bir şehir olan ve her şeyin en güzeline, en iyisine layık olan Silivrimiz'e hizmet etmenin onurunu yaşadık. Yüreği vatan ve bayrak aşkı ile dolu güzel yürekli Silivrili hemşerilerimizle birlikte daha güzel bir Silivri için birçok proje geliştirerek Silivri'mize hizmet etmeye gayret ettik.

"SİLİVRİ'Yİ KALKINDIRMAYA TALİBİZ"

Silivrili olmak Silivri'de doğmak demek değildir. Silivrili olmak Silivri'ye sahip çıkmak, Silivri'nin derdi ile dertlenmek demektir. Biz makama, mevkiiye talip değiliz. Biz Silivri'ye hizmet etmeye, Silivri'yi geliştirmeye ve Silivri'yi kalkındırmaya talibiz. Bu kadim şehre hepimizin hizmet borcu var. Aşığı olduğum şehre hizmet borcumu ödemek için uzun bir yolculuğa çıkmaya talip oldum.  Bu yolculuk da durmak yok, yorulmak yok. Aşk ile koşan yorulmaz. Silivri'ye hizmet etmek için aşk ile şevk ile koşmaya hazırım. 

"AK PARTİ'DEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINA TALİBİM"

Bu duygularla AK Parti Silivri İlçe Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ederek Silivri Belediye Başkan Aday Adaylığına talip olduğumu beyan ediyorum. Bu yolculuğa çıkmamda benden desteğini esirgemeyen başta çok değerli aileme, dava arkadaşlarıma, basın mensubu arkadaşlarıma ve çok kıymetli Silivrili hemşerilerime şimdiden teşekkür ediyor, saygı sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.  Silivri'ye hizmet etmek uğruna aday adayı olan bütün arkadaşlarıma da başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.


SAMİ BARLAS KİMDİR?

1969  yılında Silivri'de doğan Sami Barlas, ilkokulu Beyciler, ortaokulu Binkılıç'da, lise eğitimini ise Silivri Lisesi'nde tamamladı. Lise eğitiminin ardından Trakya Üniversitesi'ni kazanan Barlas, Kırklareli Meslek Yüksek Okulu'nu inşaat teknikeri olarak bitirdi. Üniversite eğitiminin ardından kendi aile şirketinde müdürlük yapmaya başladı. 18 yıldan bu yana ticaretle uğraşan Sami Barlas, aynı zamanda birçok STK'da gönüllü olarak görev almasının yanı sıra, Silivri Yeni Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Üyesi ile Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği yedek yönetim kurulu üyesidir. Ticari hayatının yanı sıra siyasetle de ilgilenen Barlas, AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı'nda 4 yıl köy Komisyonunda koordinatörlük, ilçe yönetim kurulu üyeliği ve son olarak AK Parti Silivri İlçe Başkan Yardımcılığı görevi ile birlikte yerel yönetimler birim başkanlığı yapmıştır. Evli ve 2 çocuk babası olan Sami Barlas iyi derecede Almanca bilmektedir. 



 

Editör: TE Bilişim