Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi ile Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi tarafından ortak bir basın toplantısı düzenlendi.

Silivri Cemevi şantiye binasında gerçekleşen toplantıda birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, kendisini ziyaret etmek için 9 Ağustos’ta randevu talebinde bulunan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi yeni yönetimine aradan 12 gün geçmiş olmasına rağmen halen randevu vermediği de toplantı sırasında vurgulandı.

İlk olarak söz alan Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şube Başkanı Coşkun Aksoy şunları söyledi:

Coşkun Aksoy: Toplum olarak çok değişik bir dönemden geçiyoruz. Birlik beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Biz de Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi Yönetim Kurulu ve Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Derneği Yönetim Kurulu olarak oturup konuştuk; bundan sonraki süreçte birlik ve beraberliğimizin daha çok pekişmesi ve daha güzel çalışmalar yapabilmek adına beraber çalışma kararı verdik. Şimdiye kadar zaten bu iki kurum kardeşti. Ancak isimlerimizin farklı olması sebebiyle farklı kurumlar gibi gözüktü. Bu iki kurum birbirinden ayrılmaz oluşumlardır. Ortak amaçlarımız var; cemevimizi biran önce bitirmek istiyoruz. Başta cemevi inşaatımız olmak üzere bundan sonraki çalışmalarımız iki yönetimimizin ortak karaları doğrultusunda yapılacaktır. Bundan sonra birliği beraberliği e omuz omuza vermeyi kendimize görev kabul ettik. Toplumun huzurunun bozulmasına yönelik canhıraş çalışmalara ve karıştırılan şeriat çorbasının tuzu olmaya bundan önce olduğu gibi bundan sonra da karşı olacağız.

Daha sonra söz alan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube Başkanı Abdullah Kaya da şöyle konuştu:

Öncelikle iki ayrı kutup gibi gözüküyoruz ancak aynı canız aynı kanız. İçimize fitne sokanlara fırsat vermeyeceğiz. Onları kendi fitneleriyle baş başa bırakıyoruz. Gaziantep’teki hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Garipdede Cemevi’e yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırıları yapanların yakalanarak hukuka teslim edilmesini devletten bekliyoruz. Bizim Silivri’deki amacımız hiç kimseyle kavgalı olmadan kendimizi cemevimize yönlendiriyoruz. Bunu bitirmeye çalışacağız. Bütün katkı sunan arkadaşlara, bir tuğla koyan arkadaşlara herkese teşekkür ediyoruz.


IŞIKLAR'DAN HALEN RANDEVU BEKLİYORUZ

Yeni göreve gelen Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi’nin protokol ziyaretlerine başlaması ile ilgili bir soru üzerine yeniden söz alan Abdullah Kaya, şimdiye kadar Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Hakan Karaaslan ile Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer’i ziyaret ettiklerini, ancak Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’dan 9 Ağustos tarihinde randevu talep etmelerine rağmen Işıklar’ın kendisine telefon ederek mazeret beyan ettiğini ve halen randevu beklediklerini söyledi.


KAYA: VERSE DE KENDİ BİLİR VERMESE DE KENDİ BİLİR

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube Başkanı Abdullah Kaya konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

Kaymakamlıktan, belediyeden, jandarmadan, emniyetten bu ayın 9’unda randevu istedik. Kaymakam Bey’le görüştük, jandarma komutanıyla görüştük, Nuray Bey’le görüştük. Belediye başkanı bize döneceğini söyledi, şu anda müsait olmadığını söyledi. Başka yerleri de ziyaret edeceğiz. Sivil toplumları da ziyaret edeceğiz. Ziyaretlerimiz devam edecek.

Kaya sözlerine şöyle devam etti:
 
Kendisi aradı, benim şu anda basın açıklamam falan var, Ankara’ya da gideceğim dedi. Kendisinden randevu bekliyoruz...
Biz kesinlikle ona bir şey demiyoruz, kendisi bilir. Randevu verse de kendi bilir vermese de kendi bilir. Kendisine kesinlikle hiçbir şey demiyoruz. Bu saatten sonra verirse de kendisi bilir vermezse de kendisi bilir... Başka yerlerle de görüşeceğiz... Kendisi bizimle çalışmak zorunda biz de kendisiyle çalışmak zorundayız. Eğer bu ilçede yaşıyorsak birlikte çalışacağız...
 

AKSOY: TERS DÜŞME LÜKSÜMÜZ YOK

Daha sonra konuyla ilgili olarak söz alan Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şube Başkanı Coşkun Aksoy da “Arkadaşlar biz Silivri’de yaşıyoruz. Bizimne  belediye başkanımızla ters düşme lüksümüz var ne de kaymakamımızla, jandarma komutanımızla ters düşme lüksümüz var. Herkes kendi inisiyatifi doğrultusunda gelin görüşelim dediği zaman arkadaşlar gider görüşür. Bunun altında üstünde bir şey aramak istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

YILDIZ: SÖZLERİNİ TUTMAYANLAR VAR

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi Başkan Yardımcısı Zeynel Yıldız da söz alarak,  cemevi ile ilgili olarak yardım söz vermiş olmasına rağmen sözünü tutmayanların bulunduğunu belirterek “sözlerini tutmayanlara rağmen biz bu cemevini bitireceğiz.  Kendi imkanlarımızla yapacağız, yardımlarla yapacağız. Kurban Bayramı’nda kurban kesmeyecek olanları da cemevi için bağış yapmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.





 
Editör: TE Bilişim