Hafta başındaki belediye meclis toplantısında dikkatimizi çekti.

Silivri’de bir kooperatif kuruluyor.

S.S. İstanbul Silivri Sanayicileri Küçük Ölçekli Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi

Daha önce hiç adı sanı duyulmamış olan bu kooperatifin ne iş yaptığını sadece belediye başkanı biliyor.

11.05.2019 Cuma günü yapılan belediye meclis toplantısında konuşan Volkan Yılmaz, bu kooperatifin “geri dönüşüm işi yapan firmalar tarafından kurulduğunu” söylüyor.

Aynı kooperatif, Silivri Belediyesi’ne 4 adet çöp toplama kamyonu ve bir adet yol süpürme aracı hibe ediyor. Önümüzdeki günlerde en az bir o kadar daha iş makinesi hibe edeceği söyleniyor.

CHP’li Süheyl Kırkıcı hibe gerekçesini soruyor; ancak bu hibelerin yasa gereği şartsız ve koşulsuz yapıldığı cevabı veriliyor.

Yani hayır ve hasenat olsun diye…

Silivri’yi çok sevdikleri için…

Silivri için yanıp yanıp tutuştukları için…

Allah rızası için…

Konuyu biraz kaşıyınca; S.S. İstanbul Silivri Sanayicileri Küçük Ölçekli Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi adlı bu oluşumun Silivri köylerinden arazi topladıkları öğreniyoruz…

Sevgili Silivrililer,

Bu geri dönüşüm yapan firmaların yarın öbür gün Silivri köylerindeki tarım arazilerinde tesis inşa etmeye kalkmaları ne demek biliyor musunuz?

Bütün İstanbul ve hatta Trakya bölgesindeki kimyasal ve radyoaktif içerikli atıkların, yine elektronik ve metal atıkların Silivri’deki tarım topraklarında depolanarak son derece tehlikeli kimyasal maddelerle işlenmesi demek…

Yaklaşık 20 yıl önce kurulan cezaevi ile bütün İstanbul’un insan atıkları Silivri’de toplandı…

AK Parti döneminde Seymen’de kurulan İBB çöp toplama merkezi ile bütün İstanbul’un çöpleri Silivri’de toplanmaya başladı.

Şimdi de bütün İstanbul ve Trakya bölgesinin kimyasal ve radyoaktif içerikli atık maddeleri dahil olmak üzere her türlü metal vs atık maddenin Silivri’de toplanmasının planlanması; Silivri’nin idam fermanıdır…

Çocuklarımız ve torunlarımız kanser tehlikesi altındadır..

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, acil bir halk toplantısı ile bu geri dönüşüm tesisleri hakkında Silivri halkına bilgi vermelidir.

Bu bir şehrin intiharıdır...