Sevgili Silivrililer,

İlçemiz giderek büyüyor. Nüfus yoğunluğu artıyor. Ve bu büyüme beraberinde bir takım odakların da yüzlerini Silivri’ye doğru çevirmesine yol açıyor.

Kadir Koç adını ilk olarak 2014 yerel seçimlerinde İşçi Partisi’nden Silivri Belediye Başkan Adayı olması sonucunda duydum.

Doğu Perinçek’in genel başkanlığını yaptığı partinin o günkü adı İşçi Partisi’ydi…

Geçtiğimiz yıllarda Çanta'da Yağlı boyacılık, seyyar köftecilik, pazarcılık ve balık satıcılığı yapan bu şahıs üç yıl önce birdenbire dikkat çekici facebook paylaşımlarında bulunmaya ve kendisini “gazeteci” (!) olarak tanıtmaya başladı.

Gazetecilik yapabilecek bir bilgi birikimine ve genel kültüre sahip olmayan bu vatandaş, zaten bir gazeteci için gündem konusu olabilecek olayları da takip etmiyor, haber falan yapmıyor ve sadece facebook üzerinden sağa sola sataşarak "gazeteci" (!) ve hatta "yazar"  (!) olduğunu iddia etmek suretiyle toplumu tahrik edecek mahiyetteki konuları kaşımaya çalışıyordu. 

Örnek vermek gerekirse; 17 Nisan 2017 günü yapılan Anayasa değişikliği referandumu akşamı facebook üzerinden aşağıda da ekran görüntülerini sunduğum gibi aynen şu paylaşımları yapmaya başladı:

"Dağıtın sandık kurullarını"

"Bu gece uzun olacak"

"İllegalite ve savaş gerekirse meşrudur"

"İllegalite meşrudur"

"Bacı kardeş dahil gerekeni yapın"

Evet, paylaşımlar aynen bu şekilde…

İnsanları tahrik ederek vurup kırmaya ve ayaklanma ortamına davet ediyordu...

Aynı akşam Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından gözaltına alındı. Ertesi gün sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

1.5 ay kadar tutuklu kaldı…

Daha sonra açılan davadan da mahkum oldu…

Yine FETÖ’nün medya yapılanması içerisinde olduğu gerekçesiyle Silivri Cezaevi’nde hükümlü olarak cezasını çekmekte olan bir adama “Başkanım” şeklinde hitap eden facebook paylaşıları yaptığı gerekçesiyle yargılandı ve “terör propagandası” yaptığı gerekçesiyle 3 yıl 7 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Dosya halen istinaf sürecinde. Onaylanırsa cezaevine girecek…

Cumhurbaşkanı'na hakaretten, İçişleri Bakanı'na hakaretten Silivri Adliyesi'nde halen devam eden ceza davaları var...

Kadir Koç adlı şahıs bununla da kalmadı; Silivri’de zaman zaman insanların karşı karşıya geldiği (iki yıl önce yaşanan Silivrispor olayları gibi) konularla alakalı olarak tarafları tahrik ederek çatışma ortamına çekecek paylaşımlar yapmaya devam etti.

Bu şahıs şimdi ısrarla “gazeteci” ve "yazar" olduğunu;  "Silivri’de gazetecilik yaptığını" iddia ediyor.

Düzenli olarak çalıştığı bir yayın organı yok…

Silivri’de haber değeri olan ve toplum yararına herhangi bir konuyu ve olayı takip etmiyor.

Ancak geçtiğimiz yıl Silivri Uğur Mumcu Meydanı’nda yapılan; Silivri Kaymakamı, dönemin Belediye Başkanı ve diğer yetkililerin de katıldığı 15 Temmuz resmi etkinlikleri sırasında oğluna gazeteci kılığı altında değişik açılardan bol miktarda fotoğraf çektirdi.

Bu fotoğraflar hiçbir yayın organında yayımlanmadı.

Peki o zaman bu fotoğraflar niçin çekildi?

Israrla ve üzerine basarak söylüyorum;

Bu Kadir Koç denen adam Silivri’de faaliyet gösteren bir provokatöre benziyor.

Bizler Silivri'deki gazeteciler olarak bu adamı aramıza almıyoruz. 

Lütfen dikkatli olalım…