Asıl görevi “Özcan Işıklar’ın siyasi menfaatlerine göre algı oluşturmaya çalışmak” olan Hürhaber Gazetesi, 14 Ağustos 2018 Salı günü orta manşetten bir haber-analiz yayınladı.

Üst başlık; “Kılıçdaroğlu’ndan İnce ve yerel seçim açıklamaları” ana başlık da “Işıklar’ın adaylığı nasıl etkilenecek” şeklinde olan haber-analizde yine Özcan Işıklar’ın siyasi menfaatleri doğrultusunda dezenformasyon yapılmaya çalışıldı.

Işıklar’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve genel merkez yöneticileri ile arasının hiç de iyi olmadığını artık hepimiz biliyoruz.

Ancak bunun sebebi; herkesin zannettiği gibi “Işıklar’ın parti içi genel başkanlık yarışında dünürü Muharrem İnce’yi desteklemesi" değil.

Önce bu yanlış bilgiyi bir düzeltelim…

Belediye başkanlığının birinci döneminde; yani 2009 ila 2014 arası Özcan Işıklar ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun arası son derece iyiydi.

Ancak 2014 seçimlerinden bir süre sonra hem Kılıçdaroğlu hem de genel merkez yöneticileri Işıklar’dan soğumaya başladı.

Peki bu soğumanın sebebi veya sebepleri neydi?

Hemen sayalım efendim…

1- Özcan Işıklar hakkındaki kumar iddiaları ve bu iddiaları doğrular nitelikte arabasının Bulgaristan’da bir kumarhanenin önünde fotoğraflanması.

2- Ulusal basın tarafından da çarşaf çarşaf yayımlanan yoğun yolsuzluk iddiaları

3- Bakın işte burası çok önemli; gerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, gerekse başta yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Seyit Torun olmak üzere partinin üst düzey yöneticilerine birçok konuda defalarca yalan söylediğinin ortaya çıkması...

Gelelim Muharrem İnce meselesine…

Daha ortada dünürlük mevzusu yokken, Özcan IşıklarMuharrem İnce’nin, Kılıçdaroğlu’na karşı bayrak açmasını hem maddi hem de siyasi olarak destekliyordu.

Ancak bu konu kendisine sorulduğu zaman “yalaaaann, iftiraaaa, itibar teröristleri, insan ziyanlıkları bunu uyduruyooooor” diyordu.

Hatta bu konuda defalarca köşe yazısı yazmam sebebiyle beni suçlayarak “Silivri’de bir gazeteci var. Bu yalanları o çıkartıyor. O bir insan ziyanlığııııııı, o bir itibar teröristiiiiiii” diye tepiniyordu.

Tabi daha sonra dünürlük vb konular da arka arkaya patlamaya başlayınca kimin yalan söylediği ve kimin iftira ettiği de ortaya çıkmış oldu.

Evet Sevgili Silivrililer,

Yani anlayacağınız Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP genel merkez yöneticilerinin Özcan Işıklar’a hiçbir şekilde güvenleri kalmadı.

Şimdi yeniden Hürhaber mevzusuna dönelim…

Peki Hürhaber burada ne yapmak istiyor?

Hürhaber şunu yapmaya çalışıyor…

Özcan Işıklar’ın siyasi menfaatleri doğrultusunda; CHP Silivri İlçe Örgütü içerisinde psikolojik bir baskı oluşturmaya çalışıyor.

Kılıçdaroğlu, Işıklar ve İnce’yi aynı karede gösteren yıllar öncesine ait fotoğrafları sanki yeniymiş gibi neşredip, çeşitli kelime oyunları içeren yayınlar yaparak; Işıklar ile Kılıçdaroğlu’nun arasını sanki çok iyiymiş (!) gibi göstermek suretiyle; CHP içerisindeki Işıklar muhaliflerinin ve belediye başkan adaylığını düşünen parti içi rakiplerin direncini kırıp onları umutsuzluğa sürüklemek istiyor.

Yani belediye başkan adaylığı düşünen CHP'lilerin daha işin başında pes ederek meydanı Özcan Işıklar'a bırakmalarını sağlamaya çalışıyor...

Peki Hürhaber niçin böyle yapıyor?

Çünkü Hürhaber, Özcan Işıklar’ın stratejik menfaat ortağı…

Sevginar Uygun, Özcan Işıklar sayesinde ihya oldu…

Adeta Silivri çapında bir saltanat yaşıyor…

Ve bu saltanat bitecek diye ödü kopuyor…

İnanın bana; ödü kopuyor…