Hayatta hep karşılaşmışsınızdır…

Bir iş ile ilgili emek verenler vardır, bir de emek vermediği halde o işin kaymağını yiyenler vardır.

Bu duruma özellikle siyaset sahnesinde daha çok rastlarsınız…

Biliyorsunuz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimi ile ilgili olarak CHP ve AK Parti arasında bir anlaşmazlık söz konusu.

Seçim bitmiş olmasına rağmen itirazlar dolayısıyla oy sayımları günlerce devam etti.

İstanbul’un bütün ilçelerindeki CHP’liler gibi Silivrili CHP’liler de oyların başına herhangi bir katakulli gelmesin diye oy torbalarının bulunduğu Abdülezel Paşa Ortaokulu’nda nöbet tutuyor.

Haftanın her günü ve 24 saat aralıksız olarak devam eden bu nöbeti gönüllü olan partililer sırayla değişerek ve birbirlerini dinlendirerek tutuyor.

Bu bir fedakârlıktır, emektir ve alın teridir…

2014 ila 2019 yılları arasındaki belediye meclis üyeliği sırasında benim de arada bir yazarak eleştirdiğim bir hanımefendi var CHP’de…

Saadet Gençoğlu…

Partinin emek ve alın teri gerektiren hiçbir çalışmasında yer almayan; ancak makam, mevki ve sosyal statülerin yarıştığı salon toplantılarında hiç eksik olmadığına dikkat çekiyordum bu hanımefendinin.

Çoğunuz hatırlamışsınızdır…

İşte bu Saadet Hanımefendi’yi bir kere bile oy torbalarının başında çile çekerek nöbet tutan partililerin arasında göremedim.

Hadi saatlerce nöbet tutmayı geçtik; nöbet tutanları ziyaret edip ellerini sıkan ve moral verenlerin arasında da bir türlü göremedim kendisini…

Kalkıp oraya kadar gitme zahmetinde bile bulunmamış…

Saadet Gençoğlu’nun siyaset yapma şekli işte budur…

Hanımefendi emek vermeden, işin çilesini çekmeden; başkalarının emekleri üzerinden hazıra konmayı sever.

Yarın yeni bir seçim olsun bu hanımefendiyi hemen belediye meclis üyesi adayı olarak en ön sırada görürsünüz…

Peki seçilince ne yapar?

Seçilince de 2014 ila 2019 yılları arasında örneğini gördüğümüz üzere; yine partinin alın teri ve emek gerektiren hiçbir çalışmasına yer almaz; ancak salon toplantılarında, alkışların ve şakşakların bol miktarda yapıldığı açılış ve törenlerde, plaketlerin havalarda uçuştuğu etkinliklerde en ön sırada karşılaşırız kendisiyle…

İşte Sevgili Okuyucularım,

Saadet Hanım’ın siyaset yapma yöntemi de budur…