Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, geçtiğimiz günlerde ilçeyi ve Esnaf Odasını ziyaret eden AKP Vekilinin esnafın derdinden bihaber olduğunu belirtti.

Türkyılmaz yaptığı yazılı açıklamasında; “Geldiğimiz noktada hem ülkemiz hem de ilçemiz esnafı kan ağlarken, küçük işletmelerde çalışanlar sosyal garantileri ortada yokken ilçemizi ziyarete gelen bir vekilin ekonominin iyiliğinden, zenginliğinden bahsetmesi manidardır.

İlçemiz esnaflarının sözcüsü ve koruyucusu konumunda olan Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Nuray Koçer acaba bu ziyarette odasına bağlı olan esnafın halini vekiline tam olarak anlatmış mıdır acaba? İlçe esnafının sıkıntılarını bir dosya halinde sunma imkânı olmuş mudur? Yoksa al gülüm ver gülüm şeklinde hoş geldinlerle el pençe divan durup sadaka bekleyen sigortasız dilenciler gibi mi davrandı.

İlçemiz esnafı siftah yapamadan dükkânını kapatmaktadır.

İlçemiz esnafı hafta sonu yanında çalışan çırağına haftalığını verememektedir.

İlçemiz esnafı ekmeğini yemesi gerektiği dükkanının kirasını zar zor verebilmektedir.

İlçemiz esnafı vergi borçlarını hemen her yıl ötelemektedir.

İlçemiz esnafı biriken banka kredilerini ödeyebilmek adına yeni krediler altında ezilip yok olmaktadır.

Kötüye giden ekonomi Silivri’yi de olumsuz yönde etkilemiştir. Yolsuzluk olayları Türkiye’nin risk primini son bir yılda 37 puan artırarak 209 puana çıkardı. Türkiye bu puanla Ukrayna ile savaşan Rusya’dan daha riskli görünüyor. 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonları, Türkiye’nin yabancı yatırımcılar nezdindeki risk primini yükseltti.  Bu risk ister istemez Silivri’ye de yansıyor. İlçemizde ekonomiden şikâyet etmeyen kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmemektedir. Küçük esnaf adeta kan ağlamaktadır. Büyük firmaları bile etkileyen bu kötü gidişat hiçte hayra alamet bir olay değildir. Her defasında ülke ekonomisinin çok iyi olduğunu söyleyen hükümet yetkilileri bu konuşmalarında halkı değil yandaşlarını kastederek yapmaktadır. Halkımız perişan durumdadır. Her defasında ekonomisinin çok iyi olduğundan bahsedilen Silivri’miz ise adeta bitmiş tükenmiştir. Esnaf kazanamamaktan halk ise geçinememekten şikâyet etmektedir.

Ülkenin tüm sorunlarını bir kenara bırakıp intikam duygusuna kapılan hükümet ülke için bir şeyler yapmaya başlamalıdır. Aksi takdirde ülkenin çöküşünü izleyenler bu çöküşün altında ezilerek yok olmaya mahkûm olacaklardır. Bu ekonomik gidişattan dolayı ise hükümeti uyarıyoruz. Ülke ve şehir ekonomimiz yaşanmaz durumdadır. Halkımız ise halinden hiçte memnun değildir. Asgari ücretin, emekli maaşlarının, memur maaşlarının yerinde saydığı diğer zamların ise bitmek tükenmek bilmeyen artışı ise ülkemizi uçuruma sürüklemektedir. Ekonomiyi düzelttiklerini sananlar ülkeyi içinden çıkılmaz bir hale sokmaktadır. Silivri ise bu sorunlardan etkilenen ilçelerimizden bir tanesidir. Silivri esnafı ve halkı kan ağlamaktadır.

 

Editör: TE Bilişim