Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, mahkeme kararını yok sayarak arsa vasfı taşımayan 36 gayrimenkulü sarsa sıfatı altında satması ve bu satışların Danıştay kararıyla iptal edilmesi yeni bir polemiği de beraberinde getirdi.

Işıklar’ın geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan belediye meclis toplantısı sırasında, AK Partili belediye meclis üyelerinin soru önergesini cevaplarken kullanmış olduğu “eğer Hüseyin Turan göreve devam etseydi kendisi satacaktı” şeklindeki cümlesine Turan yazılı bir açıklamayla cevap verdi.

Hüseyin Turan, yazılı açıklamasında Işıklar için “...Belediye Başkanımız’a AK Partimiz içinde FETÖ’cu tröller yanlış bilgi vererek hedef saptırtma yapabilirler. Ancak her ikisi de aynı yolun yolcusu olduklarını unutmasınlar. Son demleri, son ayak oyun ve oynamaları... “ dedi.

Silivri eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın yazılı açıklaması şu şekilde:

Bizim Belediye Başkanımız, bu paranoyadan kurtulmalı. Gelecekle ilgili niyet okumayı bırakmalı. Eğer niyet okumaya devam edecekse yanına bir tavşan alsın ve niyet kâğıtlarından çektirsin!. 

Bu arazilerin satışını engelleyen benim. Belde belediyelerine satış izni vermedim. Belde belediye başkanları bana seçimden sonra  “bize izin vermedin ama bak Özcan Bey ilk Meclis'te sattı” dediler. 

Belediyeler arsa arazi satabilir, ancak satış amacında olmalı, 2009’da ilk mecliste Özcan Bey ne için satış yaptı? Borçlar için. Peki borç ne kadardı? İlçe ve beldeler dahil toplam 38.000.000Tl (38 trilyon - kendi açıkladı). AK Parti Hükûmetimiz’in yeniden yapılandırması ile 20 trilyona düştü yedi belde belediyesi ile birlikte. 

2009’dan sonra satışların iptalindaki gerekçeler amacı dışında harcama ve amacı dışındaki parsel ve tarlaları satmak.  Konu bu iken; “ben satmasam Turan satacaktı” demek; tavşanın ağzındaki niyeti okumaktır.

Sekiz senedir satılanlarla borç ödemesi yapılıp bitirilmesi gerekirdi. Peki şu an borç ne kadar? 100-150 triliyon borç var. Arazi satış paraları nereye gitti? Belediye Başkanımız’a AK Partimiz içinde FETÖ’cu tröller yanlış bilgi vererek hedef saptırtma yapabilirler. Ancak her ikisi de aynı yolun yolcusu olduklarını unutmasınlar. Son demleri, son ayak oyun ve oynamaları... 

Bu konular ilgili geniş bir basın toplantısı yapmayı düşünüyorum yalan ve yanlış beyanlar olursa.  

Selam ve saygılarımı sunuyorum. 

Hüseyin TURAN (2004-2009 Silivri Belediye Başkanı)





 
 

 
Editör: TE Bilişim