Uzun bir dönemden sonra suskunluğunu bozan Vural Sönmez bomba gibi açıklamalara imza atarak ilçenin geleceğinin planlanacağı bir yerel seçimlerin yaşanacağına dikkat çekti. Ak Parti Silivri kurucu başkanı Vural Sönmez yaptığı açıklamalarında; “Biz ilk olarak partiyi kuracağımız zaman çektiğimiz sıkıntılar ortada. Yönetim kurulunu oluştururken yönetime yazacak kişileri bile bulmakta zorlandık. O zamanlar kendi kendime soruyordum, “Ya Vural sana ne, sen niye siyaset yapıyorsun” diye. Biz ilk olarak parti yönetimini oluştururken siyasette aktif bir insan değildim. Siyasi beklentileri yüksek bir insan asla olmadım. Siyasi olarak bir talebim olmadı. O günleri hatırladığımızda ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sorunları da üst üstte koyunca aklıselim insanların elini taşın altına sokması gerekiyordu.

SİYASET HALKA HİZMETTİR

Şimdi konuşmak çok kolay, lakin o zaman baktığımızda ekonomi felç olmuş, İMF kapımıza dayanmış, bankalar batmış, Türkiye soyulmuş, bir sürü yolsuzluk, bir sürü talan buna kim dur diyecekti ve herkes kenara çekilse ne olacaktı? Biz siyaseti halka görev hizmet anlayışı ile işe başladık ve bunun neticesinde de iyi bir ivme yakaladık. İnsanlar siyasetin artık halka hizmet ve görev olarak gördüğünde bizde varız dedik.

GENEL BAŞKANIM'A "MUHTAR BİLE OLAMAZ" DİYENLER VARDI

İlk başta, çekinerek bakan bir sürü arkadaşımız, hatta genel başkanımıza bile soğuk olan bir sürü dostumuz bizde işin ucundan tutalım dediler. Ayrıca şimdiye bakıyoruz da çok güzel bir teşkilat kurmuşuz. Benim genel başkanıma muhtar bile olamaz diyenler veya benim hocaya sözüm var hocayı satan ülkeyi de satar diyenler Ak Parti çatısı altında siyaset yapıp bize destek verir oldular.

AK PARTİ’NİN DOĞRULARI ETRAFINDAN BİRLEŞTİK

İlk başta yanlış düşünmelerine rağmen genel başkanımızı eleştirmelerine Ak Parti çatısında bizim doğrularımız etrafında birleşme sağladık. Şimdi bu arkadaşlar iyi hizmetlere de imza atıyor ve çalışıyorlar. Herkes güzel çalışıyor. Önemli olan insanlara doğruyu göstermek bizim milletimiz hoş olmayacak belki ama yapılanları görmeden destek vermiyor.

HİZMETLERİMİZİ ANLATAMADIK

İnsanlarımıza ne anlatırsan anlat o kadar da önemli gelmiyor. İnsanlarımıza bizim hizmetlerimizi gördüğünde desteğini sonuna kadar veriyor zaten. Önemli olan hizmetlerin doğru anlatımı. Doğruyu gösterebilirsen senden daha ileriye götürebilmek adına çalışıyorlar.

EN SON ADAY ADAYI BEN OLDUM

Bunlar yerine oturduktan sonra aday adaylığında en son müracaat eden benim o dönemde. O zaman ki il başkanımız ildeki bir toplantıda bana dönerek, “Vural senin burada bu toplantıda ne işin var sen daha istifa etmedin mi” sorusu üzerine bende kendisine hayırdır başkan diyince, “Sen orada ilin adayısın bundan sonra Silivri’nin belediye başkanısın” dedi. Ben asla bir koltuk için talep kar olmadım bundan sonra da asla olmam. Görev verildiğinde bana sadece yapmak düşür.

SİLİVRİ’NİN KAZANIMLARI ÇOK OLDU

O dönemde Tülay Başkanımız ilçe başkanı oldu ve akabinde de Hüseyin kardeşimiz aday oldu ve seçimi kazandı. O dönemde bir karışıklık oldu. Bende o dönem ki ilçe yönetiminin daha rahat ve aktif çalışabilmeleri açısından bir adım geride durdum yani gereğini yaptım. Partinin daha iyi yerlere gelebilmesi adına partinin önünü açtım. Benim siyaseten beklentilerim yüksek olsaydı eğer ben aday olamadığım zamanda isteseydim başkan yardımcısı çok rahat olabilirdim.

BAZI MAHALLE VE KÖYLERDE ZAAFIMIZ VAR

Siyaset bir takım oyunudur. Benim gördüğüm şu anki ilçe teşkilatı elinden gelenin en iyisini yapmakta. Eksiklik nerede noktasında ise ben bunu her ortamda dile getiriyorum, ilçe merkezi konusunda sorunumuz yok ama bizim köyler noktasında hala sıkıntılarımız var. Köylerle ve bazı mahallelerle olan irtibatımız hala zayıf. Bunların iyileştirmesini yapacak olanlarda mahalle teşkilatlarıdır. Bu durumda da mahalle teşkilatlarımızın zayıf olduğu ortaya çıkıyor. Mahalle teşkilatlarımız ne kadar güçlü olurlarla zayıf olduğumuz bölgelerde daha aktif olabiliriz diye düşünüyorum. Bir aksaklık var ve bu aksaklığı da ilçe başkanımız giderecektir.

BEN PARTİMİN NEFERİYİM

Ben kurucu başkan olduğum zamandan bu zamana kadar geçen süreçte aktif siyasetten geri kalmadım. Bir adım geri çekildiğim günden beri de gündemi yakından takip ediyorum. Siyasete bir defa bulaştığınızda asla dışında kalamıyorsunuz. Ben şimdi bile partimin verdiği her görevi yapıyorum. Partimin her türlü kademesinde göreve de hazırım. Ben partimin gönüllü neferlerindenim.

HİÇBİR YERE ADAY DEĞİLİM

Buradan da bir adaylık durumu da asla çıkmasını istemem. Ben kesinlikle bir yere aday değilim. İsmimin belediye başkanlığında hala konuşulması benim için onur vericidir. Ben talipli değilim adaylık konusunda talebim olamaz ama görev verildiği zamanda da hiçbir görevden de kaçmadım kaçmamda, her görevi de layığı ile yapacağıma da emin olabilirler.

BEN TEŞKİLATIMIN EMRİNDEYİM

Benim derdim inandığım partimin iktidar olması bayrağın daha üst yerlere taşınmasıdır. Benim partimin adayı olacak ismin ve çevresindeki kişilerin servetinin helal kazancıyla olduğunun açıklanabilir olmasıdır. Bu güne kadar yaptıklarıyla insanlara ve teşkilata güven veriyor olması lazım, vefalı olması lazım, doğruları yapıyor olması lazım, isim hiç önemli değil. Ak Parti’nin doğruları ve düşünceleri iktidar olacaksa isim hiç önemli değil. Bunlar sağlandığı taktirde o zaman iktidarda benim diyebilirim. İşte bundan dolayı da iktidarda halk var diyebilirim.

İNSANLARIN GÖNLÜNÜ KAZANMAK ZOR KAYBETMEK ÇOK KOLAY

Bizim gayemiz bu, doğruluk ve dürüstlük başka bir şey değil. Siyaset hizmettir. Ama hizmet ve siyaset yaparken de insanların gönlünü almak zorundasın, insanların gönlünü alamadığın takdirde de insanların oyunu asla alamazsın. Ben bu eksiklikleri o zaman partimizin belediye başkanı olan arkadaşımıza defalarca söyledim ama beni dinlemedi. Bana sadece seçimlerden üç ay sonra “haklıymışsın” dedi o kadar. Keşke haksız olsaydım. Keşke haksız olsaydım da biz tekrar iktidara devam etseydik. Seçimlerden dokuz ay önce konuşmuştuk biz Hüseyin Turan ile o zaman ilçe başkanı Halit Girgin devralacak isim Ender Gezici kardeşimiz beraberce konuştuk ve aynen şu ifadeyi kullandım, bu hizmetlerle merkezi hükümetin bu desteği ile bir dönem daha kazanmaman mümkün değil. İşte o zaman bahsettiğimiz bir takım eksiklikler vardı bunlara dikkat etmek kaydıyla ve ondan sonra şu önümüzdeki dönem seçimlerde belki Hüseyin Turan ismi İstanbul Büyükşehir Belediyesi için anılacaktı. Bir dönem daha Silivri’de başarılı olsaydık bu olacaktı. Çünkü Silivri’de devasa projelerin hayata geçmesi sürekli il genelinde sürekli gündemde olan bir belediye başkanının önü asla kapanmaz ve yükselir. Kim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istemez ki?

ASLA UNUTAMADIĞIM

O dönemde konuştuğumuz yanlışlar aynen devam etti ve biz seçimleri kaybettik. Seçilmeden üç ay sonra burada Hüseyin Turan ile karşılaştığımızda bana “ Sen haklıymışsın” demesini unutamam.

BİZ HALKIN PARTİSİYİZ

Önümüzdeki seçimlerde tekrar Hüseyin Başkan’ında adının geçiyor olmasına hayırlı olsun derim. Benim kimseye kırgınlığım küskünlüğüm yok. Biz yerel seçim startını kaybettiğimiz seçimlerin ardından geçen ilk saatlerde verdik zaten. Biz çalışıyoruz. Biz seçimlere bir ay kala halkın karşısına çıkacak bir parti değiliz. Üye sayısı da göz önüne alınırsa bu asla mümkün olamaz şuan 19.000’in üzerinde bir üye sayımız var. Biz seçimlere hazırız ve kazanacağız. Silivri Ak Parti 19.000 nüfuslu bir ailedir. Önümüzdeki seçimlerde her iki kişiden birinin oyunu alacağız. İki partili bir seçim yaşayacağız. Kendi içimizdeki birlik ve beraberliği mutlaka sağlamamız gerekiyor. Herkesin oyuna talibiz köylerdeki oylara da talibiz. Bugün köylerimizde bile doğalgazlı ısınmaya geçildi. Bunca hizmet karşılıksız kalmayacaktır diye düşünüyorum. Yollar harika, bizim sadece yaptığımız hizmetleri anlatma noktasında sıkıntımız var.

GELECEĞİMİZ PLANLANACAK

Önümüzdeki seçimler Silivri’nin geleceğinin planlanacağı seçimler olacak. Büyükşehrin yaptığı planlamalarda ilçemizin nüfusu 4,5 milyon kişi olarak planlanıyor. Uzun dönemde İstanbul’un batı kanadında bir il bile düşünülüyor. Bu planlar düzgün yapılırsa Silivri İstanbul’un en elit semtlerinden biri olur. Fakat planlamalar ilçe belediye tarafından bozuk olduğunda da o zaman Silivri İstanbul’un en berbat ilçesi olur çıkar” dedi.

 

Engin AKIN / MEYDAN

Editör: TE Bilişim