Posta Gazetesi, İstanbul’un ilçe belediye başkanlarıya yaptığı röportajlar kapsamında Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile de röportaj yaptı. Alev Gürsoy imzasıyla bugün yayımlanan röportajda; Işıklar, Gürsoy’un çeşitli konulardaki sorularını cevapladı.

Gürsor, Işıklar’a “kumar oynadığınıza dair iddialar var” şeklinde bir soru sordu. Işıklar da bu soruya karşılık; “Asla doğru değil. Bunların hepsi bir itibar suikastından ibaret. Bakın bir restoranda yemek yiyorsunuz, biraz ötenizde de bir gazino (kumarhane) var ve aracınız oraya yakın bir yerde park halinde diye biri bunun fotoğrafını çekiyor ve bu çirkin iftirayı atabiliyor. Ben akademisyenim, arşiv uzmanıyım. Ne kumarbazım ne öyle bir bağımlılığım var...” şeklinde cevap verdi.


KUMAR OYNADIĞI 20 YILDIR İDDİA EDİLİYOR

Özcan Işıklar’ı yıllardan bu yana kumar oynadığı iddia edilir. 1990’lı yıllarda Silivri’de yayımlanan yerel gazetelerde Şenol Demirci imzasıyla yayımlanan haber ve köşe yazılarında; o dönem belediye başkan yardımcısı olan Işıklar’ın, Klassis Hotel’in kumarhanesinde sabahlara kadar kumar oynadığı, cebindeki bütün parayı makinalara kaptırdığı için yürüyerek evine geldiği iddia edildi.


SIK SIK BULGARİSTAN’A GİDİYOR

Işıklar’ın 2009 yılında belediye başkanı seçildikten sonra da hafta sonları sıklıkla Bulgaristan’a gitmesi, orada kumar oynadığı iddialarını da beraberinde getiriyor.

10 Kasım 2013 yılında yapılan Atatürk’ü anma törenlerine katılmamış olması da Silivri’de siyaset yapan birçok kişi tarafından “Bulgaristan’da kumar makinasının başında uyuya kaldığı için sabahki törene yetişememiştir” şeklinde yorumlandı. Işıklar, “hasta olduğunu ve yurt dışına çıkmadığını” gerekçe göstererek kumar iddialarını reddederken; muhalifler ise “pasaportunu basına göstersin” diye ısrarda bulunmasına karşın Işıklar pasaportunu gazetecilere göstermedi.


ÖZEL ARABASI KUMARHANE ÖNÜNDE FOTOĞRAFLANDI

Bundan bir yıl kadar önce Işıklar’ın kendi şahsına ait olan 34 ZLG 34 plakalı siyah Audi Q5 model aracının, Bulgaristan’ın ünlü kumarhanelerinden Nymphes Princess Casino önünde park halinde fotoğraflanması, bu konudaki ilk somut delili de gözler önüne sermiş oldu.

CHP’li Silivri Belediye Meclis Üyesi Avukat Ünaş Doğrul tarafından çekilerek facebook’ta yayımlanan fotoğraftan sonra yerel bir radyoda canlı yayına katılan Işıklar “Evet arada oyun oynuyorum. Ancak halkım istemiyorsa bundan sonra oynamam” diye konuşmuştu.


“KUMARBAZ ÖZCAN” ANONSU

Silivri Belediyesi’ne ait olan şehir hoparlörlerinden Nisan ayı içerisinde kaçak olarak yapılan bir anons, “Özcan Işıklar ve kumar” iddialarını yeniden gündeme taşını. Hoparlörlerden “Kumarbaz Özcan, rüşvet parası ile kumar oynuyor” şeklinde anons yapılması hem yerle hem de ulusal medyada yayım konusu oldu.


KUMARHANELER KRALI İLE FOTOĞRAFLANDI

Bütün bu tartışmaların üzerine Silivri’de yayımlanan Kasaba ve Yörünge adlı gazetelerde yer alan bir fotoğraf tuz biber ekti. 23 Mart 2016 tarihinde Kumburgaz Marin Princess Hotel’de gizlice çekildiği iddia edilen fotoğrafta; Kumarhaneler Kralı olarak bilinen işadamı Sudi Özkan bir koltuğa yayılarak otururken, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise karşısında ayakta durarak konuşuyor. Aynı fotoğraf karesinde, Işıklar’ın elinde bulunan büyük beyaz bir spor çantası dikkat çekiyordu.


















 

Editör: TE Bilişim