Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Alipaşa Mahallesi, TEM Kuzeyi kenarında kalan 2500 dönüme yakın tarım arazisinin S.S Maslak İstanbul Toplu işyeri Yapı Kooperatifi ve İstanbul Finans Danışmanlık A.Ş isimli firma tarafından yağmalanmaya çalışıldığını iddia etti.

Işıklar, beraberinde Silivri Belediye Meclis Üyeleri  İbrahim Çeşmecioğlu, Zafer Bıyıklı, Devrim Uzun ve Mehmet Bulut, Silivri Ziraat Odası Başkanı ve Alipaşa Mahallesi Muhtarı Metin Göksu, Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ile Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan ve Başkan Yardımcısı Metin Kıyıcı olduğu halde yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:


"Silivri Alipaşa Mahallesi, Tem Kuzeyi kenarında kalan 2500 dönüme yakın tarım arazisi, S.S Maslak İstanbul Toplu işyeri Yapı Kooperatifi ve İstanbul Finans Danışmanlık A.Ş isimli firma tarafından yağmalanmaya çalışılmaktadır.
 
Söz konusu firmaların, hiçbir tasarrufları bulunmadığı halde araziye; "Bu alan MASKOOP S.S Maslak Sanayi Sitesi Proje alanıdır. 6306 sayılı yasa ve yönetmelikler çerçevesinde imam açılacaktır" yazılı bir tabela dikerek, bölgedeki şahıs mülkiyetlerini tel çit ile çevirdiklerini tespit ettik.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi imar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'na yaptığımız görüşmeler ve resmi yazışmalar sonucunda da, alanın 'tarımsal niteliği korunacak alan' fonksiyonunda olduğu, bölgede herhangi bir plan çalışması bulunmadığı, üçüncü kişilerin mağdur olmaması için gerekli tedbirlerin alınması tarafımıza bildirilmiştir.

Bahse konu olan firmalar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Dikilen tabelalarla vatandaşlara tedirginlik yaratarak, oldubittiye getirilmeye çalışılan bu proje kesinlikle yanlıştır. Tarım arazilerini gasp etmeye, topraklarımızı yağmalamaya çalışanlara izin vermeyeceğiz! Vatandaşlarımın yaşanabilecek mağduriyetlere karşı uyarıyoruz, her konuda bizden bilgi ve yardım alabilirler.

Üretimin ne anlama geldiğini, tarım zenginliğinin, gıda üretmenin ve katma değeri yüksek gıda üretiminin, bir toplumun kalkınması için ne kadar büyük önem taşıdığını ve tarımın dünyanın geleceği olduğunu anlamamız gerekiyor. Yedi senedir, tarım bölgesi olarak 430 km, toprak zenginliğimizi koruyup, geliştirme çabası içindeyiz. Tarım toprakla," başına bekçi dikerek değil, ancak ekilip biçilerek korunabilir. Nasıl Süleymaniye Cami’sinin etrafı sit alanı ile koruma altına alınabiliyorsa, bizim Tarım topraklarımızda “Tarım Sit Alanı” olarak ilan edilmeli. Tarım topraklarının yağmalanmasına izin vermeyeceğiz.”

Basın açıklamasının ardından arazi üzerine dikilmiş olan tabela Belediye ekipleri tarafından kaldırıldı.









 
Editör: TE Bilişim