Silivri Fatih Mahallesi’nde bulunan Aziz Nektaryus’un evinin olduğu arsanın restore edilerek din turizmine açılması ile ilgili proje, belediye meclisinde sert bir tartışmaya sebep oldu.

2014 yılı faaliyet raporuyla ilgili konuşma yapan Belediye Başkanı Özcan Işıklar, projeden bir kez daha bahsederek,  "…din ve kültür turizmi konusunda Allah vergisi bir zenginlik var. Bakın bunu bir daha söylüyorum. Tüm Silivri dünyanın üç tane ruhani beldesinden biri. Bir Kabe, bütün Müslümanlar'ın gittiği Kabe. İki Aziz Nikolas, yani Meryem Ana. Üçüncüsü  ise Silivri... 450 Milyon Ortodoks var dünyada, bunların yüzde1’i hacı olmaya kalksa Silivri ihya olur…" dedi.

SİLİVRİ MEKKE İLE EŞ TUTULAMAZ

Bu konuşmadan sonra günde dışı söz alan AK Partili Silivri Belediye Meclis Üyesi Tuğba Alkaya, Kâbe ile Silivri’nin eş tutulduğunu iddia ederek şöyle konuştu:

"…Başkanımız tarih okuduğu için dinler tarihi konusunda da ders almıştır, bilirdir. İslam Dini'nde Kabe'nin ayrı bir yeni  vardır. Bizim kıblemizdir. Mekke'nin kutsallığıyla bir başka dinin kitabında özellikle yer almayan bir yapının kutsallığı bizim içinde kutsaldır. Semavi dinlerden biri olduğu için. Ama Mekke şehriyle Silivri'nin eş tutulmasını esefle kınadığımı belirtmek istiyorum…”

IŞIKLAR SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Işıklar aynı anda oturduğu yerden ayağa kalktı ve Alkaya'nın konuşmaya müdahale ederek, "Ama bir dakika. Şimdi bu söylediğiniz, Fransa Paris'teki Hebdo Dergisi olayından bu söylediğiniz daha kötü bir olay. Tahrik ediyorsunuz şuan. Ne söylediğinizin farkında olacaksınız. Bu benim ifadem değil, biz Kabe'ye inanıyoruz kabul ediyoruz. Onlar da buraya gelince kendilerini öyle görüyor. Buna saygı gösterilmesini istiyorum. Bakın asla böyle bir şey demedim. Siz tahrik ediyorsunuz. Bu lafınıza adam vururlar. Din temelli etnik kökenli siyaseti bırakın artık" dedi.




Editör: TE Bilişim