Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın, geçtiğimiz Perşembe günü düzenlediği "kamuoyunu bilgilendirme toplantısı" sırasında "siyasi artık" tanımlaması yaptığı eski Belediye Başkanı Selami Değirenci yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Değirmenci'nin konuyla ilgili yazılı açıklaması şu şekilde:


Belediye başkanı Özcan Işıklar’ın, 11 Ağustos Perşembe günü Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda davetli huzurunda yaptığı konuşması sırasında, şahsıma yönelik ‘’SİYASET ARTIKLARI KAMU VİCDANINDA GEREKLİ CEVABI ALACAKTIR’’ başlıklı basına intikal etmiş çirkin, seviyesiz söylemine yanıtımdır.

Aslında düşene vurulmazmış, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı bu denli tedirgin eden vede toplantı yapma gereği duymasına sebebiyet veren konular, varlığıyla somutlaşan hadiselerden sıyrılabilme telaş ve isteğidir. 

Bazı şeyler vardır ki kovsan gitmez, ayrıldım desen inandırıcı olmaz, değilim desen seni terketmez. Buda işte onlardan biri.

Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın şahsıma yönelik asılsız anlatımları ne ilk nede son olacaktır bunu biliyorum. Her defasında sustum. Tek düşündüğüm partim, partimin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve il teşkilatımıza Silivri’yi sorunlu bir mahal olarak karşılarına getirmemekti. 

Ancak “bulunduğu makamı bir şahsi işletmesi gibi görüp kendi çıkarları için uğraşırken hedef şaşırtarak başkalarını karalamaya’’ çalışmakta ısrarlı olunca ‘’yeter artık’’ deyip bu açıklamayı yapma zorunluluğu duydum.

‘’Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde’’ diye bir atasözümüz vardır. Bu atasözüyle; icraatlarından ziyade, dününü inkar edip, hamaset nutuklarıyla gelecek adına dinamizm arama telaşına kapılan zübüklerin ‘’çirkin’’ siyasi söylemleriyle gündem belirleme isteği anlatılmak istenmiştir. 

Keşke belediye başkanımızda icraatları ve projeleriyle gündemi belirlemek telaşına düşseydi de bu atasözünün öznesi olmaktan çıksaydı. Sayın Işıklar “Birilerinin omuzuna basarak yükselmek isteyenlerden söz ediyor”

Selami Değirmenci olarak ‘’15’’ yıl üç dönem Belediye Başkanlığı yaptığım doğrudur. Hala insanların gözünde ve gönlünde edinmiş olduğum yeri devam ettiriyor isem;ifade edilen sıfat bana uymayıp sözün sahibini anlatmaktadır.

En çok eleştirildiğim ve her rastlaştığımda vatandaştan aldığım serzenişin yeğane ve biricik konusu ‘’Özcan Işıklar’ı sen yanında 15 sene çalıştırdın bu adamı hiçmi tanımadın ’’ sözünü duymak olmuştur. 

Doğru, benimde insanlara inanmak gibi kötü bir huyum var bunu itiraf ediyorum. Dönüp baktığımda; siyasette yanımda olup değer verdiğim, geleceği bunlarla inşa ederiz dediğim niceleri var ki ‘’nankör’’ ve ‘’vefasızlığın’’ en büyük ve canlı örneği oldular. 

Bunlardan biri Belediye başkanı Özcan Işıklar’dır.

Hayatımda han, kat, yat, apartman sevdalısı olmadım. Paranın peşine ise hiç düşmedim. Beni tanıyanlar bilir,başkaları gibi bu makamlarda bulunup hiçbir geliri olmadan hanlar, apartmanlar,ticarethaneler,kumar masaları değil, siyasi geçmişimi tertemiz beyaz bir sayfa olarak çocuklarıma miras olarak bırakmak istiyenlerdenim. 

Bu mirası kirletmeye kimsenin gücü yetmez, bunu herkes bilir Özcan Işıklar ve yandaşlarıda artık çok iyi öğrensin. Tavsiyem odur ki; Mührü eline alanlar, Silivri’de yüzü pak alnı ak vede dimdik gezen gölgemle kavga etmeyi bıraksın, işine baksın, partimi icraatlarıyla yüceltsin, vatandaşın gözünde ve gönlünde kendi yerini var etmeye calışsın. 

Söyleyecek çok sözüm olmasına rağmen partim ve genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na duyduğum derin saygı nedeniyle hep öteledim ötelemeye de devam edecem. Aslında bu telaşın altında başka bir sebep yatmaktadır.

Yapılan son parti kurultayında şekillenen, büyük kongre iradesine karşı yürütülen çalışmaların hangi merkezli olduğu ve finansının kimlerce karşılandığını artık bilmeyen kalmadı. 

Ahlaki olmayan bu çalışmaların ilçemiz merkezli yürütülüyor olmasından da utanç duyuyorum. Malum cemaatle ilgili münasebetlerine yönelik ise ilaveten benim birşey söylememin lüzumsuz olduğuna inanıyor, İlgisi yoksa kendisinin de böyle bir telaş içinde olmaması gerektiğini bir ‘’abi’’ olarak tavsiye ediyorum.

Dürüstlüğün timsali, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na tam bağlılık içinde, partimiz iktidar oluncaya kadar çalışmalarımızı sürdürmekte kararlı olduğumu herkesin bilmesini istiyorum.

ATATÜRK VE CUMHURİYET SEVGİSİNİ ŞAHSIYLA BÜTÜNLEŞTİRİP HAYAT FELSEFESİNE DÖNÜŞTÜRMÜŞ PARTİLİ ÜYELERİMİZİN;ÖZCAN IŞIKLAR VE EKİBİNİN HER TÜRLÜ OLUMSUZ MÜDAHİLLİĞİNE KARŞI,SİLİVRİ İLÇESİNDE YAPILAN BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ  VE MİLLETVEKİLLİĞİ ÖNSEÇİMLERİNDE ŞAHSIMA GÖSTERDİĞİ İLGİ ALAKASINI,SİYASETTE NEREDE OLDUĞUMUN EN BÜYÜK NİŞANESİ VEDE DELİLİ SAYIYORUM.

Aşığı olduğum Silivri’de, Silivri’li hemşerilerimle birlikte yaşıyor olmaktan mutlu ve gururluyum. 

Tarihe bir not düşmek isterim ki; ‘’Silivride yaşamak güzeldir’’ sloganına uyarak, görevi bittiğinde kimlerin Silivri toprağında kalmaya devam edeceğini tüm hemşehrilerimizin takip etmesini önemle rica ediyorum.

En Derin Sevgi ve Muhabbetlerimi arz ederim. 13.08.2016

Selami DEĞİRMENCİ 

CHP Silivri İlçe Teşkilatı Üyesi
Editör: TE Bilişim