Silivri Belediye Meclisi, Ekim ayı ikinci oturumu için belediye binasında toplandı. Meclis toplantısına belediye yapılan kamyon ve iş makineleri bağışları damgasını vurdu.

Meclis gündeminin 6. maddesi olan S.S. İstanbul Silivri Sanayicileri Küçük Ölçekli Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından belediyeye dört adet çöp kamyonu ile bir adet yol süpürme aracının bağışı ile ilgili komisyon raporunun okunmasından sonra CHP’li Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı ile Belediye Başkanı Volkan Yılmaz arasında kısa bir polemik yaşandı.

KAYIT DIŞI BAĞIŞ NASIL OLUYOR?

Söz konusu kooperatifin adını daha önce hiç duymadıklarını ve hangi yatırım içerisinde olmasından dolayı bu bağışları yaptığını soran Kırkıcı’nın; “…biz tabi ki bağışları özellikle ‘kayıt altına alınacak bağışları' kabul edeceğiz, ediyoruz da…” demesi üzerine üzerine müdahale eden Belediye Başkanı Yılmaz; “Kayıt altına alınmayan bağış nasıl oluyor Süheyl Bey?” diye sordu. Yılmaz’ın sorusu üzerine Kırkıcı da “Sayın Başkan, siz kayıt dışı bağış nasıl oluyor diye soruyorsunuz ama bunları çok fazlasıyla Türkiye’nin bütün kesimlerinde, noktalarında yaşıyoruz. Bakanlıklarımızdan belediyelerimize kadar” şeklinde konuştu.

GERİ DÖNÜŞÜM KOOPERATİFİ

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, S.S. İstanbul Silivri Sanayicileri Küçük Ölçekli Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi hakkında bilgi vererek “...bu kooperatif, geri dönüşümcüler kooperatifi. Ekonomiye geri dönüşü yapılacak olan ürünlerin geri dönüşümünü yapacak olan işyerlerinden oluşan bir kooperatif...” dedi. Ve kooperatif yöneticilerinin önümüzdeki günlerde yine aynı kooperatif tarafından Silivri Belediyesi’ne yeni bağışlar yapacağını söyledi.

YILMAZ: SÖYLEYECEK ÇOK ŞEY VAR AMA SUSUYORUM

Yılmaz daha sonra sözlerine devam ederek: "...Bu bağışlar kayıtlı ve herkesin haberinin olduğu bağışlar. Bu yaptığınız sorgulamaları keşke daha önce belediye bu borç batağına sürüklenirken de hep beraber yapsaydınız. Az önce ifade ettiğiniz gibi keşke bu sorgulama hakkınızı o gün de kullansaydınız. Bugün 15 yıldır hiç aralıksız bu belediyenin çöp işini yapan, ihale başka bir firmaya verilimce ihale iptal edilerek yeniden kendisine verilen o firmayı sorgulasaydınız. Yani söylenecek çok şey var. Ancak bu meclisin güzel giden atmosferini bozmamak açısından bazı yerlerde susmayı tercihe diyorum...” dedi.

Yılmaz; “...Önümüzdeki günlerde müteahhitleri eskisinden daha sok bit şekilde denetleyeceğiz. Müteahhitlerinin önünü yanlış bir şekilde açıp; tekrar belediyeye gelsinler bizim kapımıza gelsinler demeyeceğiz...” şeklinde konuştu.

ÖZCAN IŞIKLAR İMA EDİLDİ

Bir süre sonra söz alan MHP’li Silivri Belediye Meclis Üyesi Ömer Tekin de bir önceki belediye başkanı Özcan Işıklar hakkındaki rüşvet ve kumar iddialarını ima ederek şunları söyledi:

...Bu hibeyle alakalı da Süheyl Bey hepimizden daha tecrübeli bir insan. Cümlenin başında da bu hibelerin kayıtlı mı kayıtsız mı olduğunu konusundaki endişelerini kendisi de beyan etti. Sadece Türkiye’deki bazı iller ve ilçelerde görmüş olduğundan değil, bizzat yaşamış olduğu 10 senelik dönemde de görmüş oldu. Biz Allah’a hamd olsun bu hibeler bedelsiz ve şartsız olacak dedik. Yani bunu tabi ki kayıt dışı yapıp Bulgaristan’da veya Kıbrıs’ta da yiyebilirdik..."

BALCIOĞLU: HUZURU BOZMAYALIM, ÖZEL HAYATA GİRMEYELİM

Bu konuşmadan sonra söz alan CHP’li Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu da Silivri’de barış ortamına dikkat çekerek kişilerin özel hayatlarına girilmemesi gerektiğini söyledi.

TOPLANTI SALI GÜNÜNE ERTELENDİ

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Belediye Meclisi’nin 15 Ekim 2019 Salı günü saat 10:00’da geri kalan gündem maddeleri ile çalışmaya devam edeceğini belirterek toplantıyı noktaladı.

Editör: TE Bilişim