Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube Başkanı Abdullah Kaya, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı ve Hürhaber Gazetesi’ni çok ağır bir şekilde eleştirdi. Kaya, Işıklar’ın kamuoyuna doğru bilgi vermediğini, Hürhaber’in de araştırmadan, gidip görmeden masa başında haber yaptığı ve doğruları yazmadığını söyledi.

İnternet üzerinden yayın yapan Trak TV adlı bir kanala görüntülü röportaj veren Abdullah Kaya, özetle şunları söyledi:

Belediye Başkanımız gazeteye (Hürhaber’e) verdiği röportajda 30 Mart 2014 tarihinde bu yana geçen 1096 günü değerlendirmiş. Cemevinin ve çevre düzenlemesinin devam ettiğini söylemiş. Çalışmalar devam etmiyor. Biz göreve geldiğimizden beri bugüne kadar bir çivi bile çakmadı. Bir katkısını göremedik. Sadece daha önce atılan betonun parasını ödedi.

Bu proje aslında belediye ile ortak projemiz. Belediyenin katkısı olması lazım. Daha önce yapmıştı. Ancak biz göreve geldiğimizden beri hiçbir katkısını göremedik.

Kendi işimizi kendimiz göreceğiz. Birilerinin elini eteğini öpmeyeceğiz. Biat etmeyeceğiz. Daha önce kendisini (Özcan Işıklar’ı) iki sefer ziyaret ettik. O zaman da söz verdi. 8 senedir bize söz veriyor. Cemevini bitireceğiz diyor, burası benim namusum diyor. Ancak sözünü tutmuyor.

Belediye başkanımız güvenimizi yitirmiştir. Kendisine artık inanmıyoruz.

Gazeteye (Hürhaber) verdiği röportajda inşaatın devam ettiğini söylüyor, çevre düzenlemesinin devam ettiğini söylüyor. Bunların hiçbirisi doğru değil. İnşaat devam etmiyor. Çevre düzenlemesi devam etmiyor. Son zamanlarda yapılanlar da bizim kendi imkânlarımızla yaptıklarımızdan ibarettir.

Gazete (Hürhaber) araştırmadan, gelip görmeden masa başında haber yapıyor. Bu bir yalan haberdir. Biz bu haberi yalanlıyoruz.

Bizi birilerinin yönetmesine izin vermeyeceğiz. Birilerine kul köle olmayacağız. Biat etmeyeceğiz. Bizim kültürümüzde biat yoktur. Bizler emir kulu değiliz. Hiç kimse cemevinin sırtından siyaset yapmasın. Buna izin vermeyeceğiz. Buna belediye başkanı da dahildir.

Editör: TE Bilişim