AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları tarafından yönetilen Silivri AK Genç adlı facebook sayfasından yapılan yazılı açıklamada çok ağır ifadeler kullanıldı. 

Terör eylemlerinden, yine bir terör eyleminde hayatını kaybeden Silivrili şehit Uzman Çavuş Emre Sarıtaş'tan bahsedilen açıklamada; Silivri Belediyesi tarafından hazırlanan festival logosunda kullanılan renklerin HDP logosundaki renklere olan benzerliğinden de bahsedildi ve "CHP'li bir belediye olan Silivri Belediyesinin HDP renklerini andıran bayrakları kullanması partinin genel politikasında da HDP ile kurulan ilişkileri düşünüldüğünde Silivri Belediyesinin HDP algısı festivalin ilçemizi tanıtmak amacından uzaklaşıp bir kutlama olduğu fikrini kamu oyu vicdanlarında uyandırıyor." cümlesi kullanıldı.


FACEBOOK'TAKİ SİLİVRİ AK GENÇ ADLI SAYFADA YER ALAN YAZILI AÇIKLAMA:

Tarihin tekerrürden ibaret olduğunu bir kez daha gösteren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar 1973-1977 yılları arasında Silivri Belediye Başkanlığı yapmış Şaban Demiray’ın sözlerini aklımıza tekrar getirdi. "Bana Cumhuriyet Halk Partili belediyecilik demeyin, o belediyeciliğin özünde sadece iki yol bir bahçe gerisi davul eğlence yatar” bu sözü 40 yıl sonra bize hatırlatan ve Şaban Baba’yı rahmetle yad ettiren Belediye Başkanına teşekkür ederiz. Silivri’ye hizmet boyutunda hiçbir artı gösteremeyen başkan hizmet edememenin sebebi olarak da Büyükşehir Belediyesini göstermektedir. Silivri Belediyesi maalesef, faliyet sunumu ve broşürlere basılacak hizmet olmadığı için en azından Yoğurt Festivali yapalım düşüncesi ile hareket ettiğini düşünüyoruz. Büyükşehirler de sivilleri hedef alan bombalı eylemler, Güneydoğu bölgemizden gelen şehit haberleri ile derinden üzülen hatta Silivri de Emre Sarıtaş Kardeşimizin Şehit düşmesinin üzerinden de kısa bir zaman geçmesine rağmen ilçemizde Yoğurt Festivali adı altında Silivri Belediyesinin yaptığı organizasyon kafamızda soru işaretleri bırakıyor. Festival bayraklarının renkleri bize festival mi yoksa kutlama mı sorusunu sorduruyor. CHP li bir belediye olan Silivri Belediyesinin HDP renklerini andıran bayrakları kullanması partinin genel politikasında da HDP ile kurulan ilişkileri düşünüldüğünde Silivri Belediyesinin HDP algısı festivalin ilçemizi tanıtmak amacından uzaklaşıp bir kutlama olduğu fikrini kamu oyu vicdanlarında uyandırıyor. Belediye Başkanımıza Türk Halkının hergün bir evladının vatan toprağına verirken Silivri’de konser yapmanın hesabını vicdanlarda asla veremeyeceğini tekrar hatırlatıyoruz. Belediye Başkanının bu etkinliğe son vermemesi durumunda bunun festival olmayıp rezil bir kutlama olduğu gerekçesi ile Silivri Halkına bu rezilliğe katılmamaları konusunda çağrıda bulunuyoruz.
Editör: TE Bilişim