Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, belediyenin medya birimine verdiği bir talimatla Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin klibini yaptırdı.

18 Mayıs akşamından itibaren Silivri Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yayımlanmaya başlayan bu klip Silivrililer tarafından ilgiyle karşıladı.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki;

Bir Türk evladı olarak Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin belediye başkanımız tarafından bir kere daha hatırlatılmasından son derece mutlu oldum.

Vatandaş Cem Güner olarak”; Volkan Yılmaz’ın bu çalışmasını sonuna kadar destekliyorum…

Ancak…

Gazeteci Cem Güner olarak”: objektif davranmalı ve bu çalışmanın arkasındaki “siyasi kurnazlığı” gözler önüne sermeliyim diye düşünüyorum.

MHP’nin Silivri’deki oyunun yüzde 7 civarında olduğunu, yerel seçimlerde ise bu oyların ancak yarısının sandığa yansıyabildiğini hepimiz biliyoruz.

Volkan Yılmaz, “Cumhur İttifakı” adayı olarak girdiği 31 Mart seçimlerinde neredeyse tamamen AK Partililer’in oylarıyla Silivri Belediye Başkanı seçildi.

Ancak seçilip de koltuğa oturduktan sonra 180 derecelik bir dönüş sergileyen Yılmaz, ittifak içerisinde olduğu AK Parti’den uzaklaşarak Silivri Belediye Meclisi’ndeki CHP Grubu ile yeni bir ittifak yapabilmenin altyapısını hazırlamayı tercih etti.

Başta belediyenin personel politikası olmak üzere aklınıza gelebilecek her konuda adımlarını CHP’ye göre atmaya başladı.

Yine bunların yanında AK Parti politikalarıyla çelişen bir takım siyasi ataklar içerisine girdi…

Örnek vermek gerekirse; Silivri belediye binasının protokol kapısının üzerine yıllardan bu yana koskocaman “TC Silivri Belediyesi” yazısı bulunmasına rağmen ikinci giriş kapısında bulunmayan T.C.’yi yerine taktırarak belediye sosyal medya hesapları üzerinden bunun duyurunu yaptı ve medyanın (kamuoyunun) dikkatini çekmesini sağladı.

Benim kanaatime göre buradaki amaçlardan biri; “olmayan” (!) bir “TC” ibaresini yerine takmak değil; AK Parti politikalarına sembolik olarak gol atmaktı

Şimdi gelelim “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi” ile ilgili meseleye…

Hepimiz şunu biliyoruz ki; AK Parti muhalifleri tarafından muhalif direnişin adeta sembolü olarak kullanılan iki argüman var.

Bunlardan birisi İzmir Marşı

İkincisi de Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi

İzmir Marşı; CHP’liler tarafından, gençliğe hitabe de özellikle ulusalcılar tarafından çok kullanılıyor.

Volkan Yılmaz, bana göre burada şu kurnazlığı yaptı:

AK Parti Grubu ile arasındaki sorunların yavaş yavaş artış gösterdiği şu günlerde; (normal şartlarda hepimizin ortak değeri olmasına rağmen) AK Parti’ye karşı adeta bir muhalif simge olarak kabul edilen Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni Silivri gündemine getirmek suretiyle AK Parti’ye karşı yeni bir gol atma eylemi içerisine girdi.

Zamanlama açısından bakarsak; Yılmaz’ın bu girişimi, tam anlamıyla üzeri çok iyi örtülmüş bir siyasi provokasyon olarak kabul edilebilir.

Sevgili Okuyucularım,

Beni hepiniz az çok tanırsınız,

Vatandaş Cem Güner” olarak AK Parti muhalifi bir insanım.

Belediye başkanımızın AK Parti’ye karşı siyasi bir kazık atma manevraları yapmaya başlaması vatandaş olarak beni çok mutlu ediyor

Hoşuma gidiyor…

Ancak, objektif bir gazeteci olarak görevim gereği de bu siyasi değerlendirmeyi yapmak ve sizlerle paylaşmak durumundayım…