Sevgili Silivrililer,

Birkaç gündür ilçemizde pankart asma yarışı başladı.

Müsaade ederseniz şu pankart meselesine bir de ben el atmak istiyorum.

Silivri Belediyesi tarafından, eski sanayi bölgesi olarak bilinen yerde yapılan köprünün üzerine “Gezilecek yollar, yaşanacak bir kent yapıyoruz” yazılı bir pankart asıldı.

Daha sonra bu pankartın hemen yanına “Değerli Silivrililer, yandaki pankartta yazılanlar yalandır! Bu köprü ve çevre düzenlemesi İBB tarafından yaptırılmıştır. Mevcut belediye bir çivi bile çakmamıştır. Pankart belediyeciliği istemiyoruz. –Vatandaş-“ yazılı başka bir pankart daha asıldı.

Evet…

İkinci pankartın altındaki imza bu şekildeydi…

Vatandaş” (!) 

Değerli Okuyucularım,

Şimdi öncelikle sapla samanı birbirinden ayırmak gerekiyor.

Allah hepimize akıl vermiş...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan bir köprünün üzerine Silivri Belediyesi tarafından sanki kendileri yapmış gibi yanıltıcı algı oluşturacak şekilde pankart asılması halkı kandırmaya yönelik bir çalışmadır.

Her şeyden önce yalandır, dolandır…

Ayıptır…

Şimdi de “vatandaş” imzalı pankarta gelelim…

Ben, 29 yıldır Silivri’de gazetecilik yapan bir arkadaşınız olarak ikinci pankartın altındaki “vatandaş” imzasına inanmıyorum.

Bu pankartın AK Parti Silivri ilçe yöneticileri tarafından, İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'nun bilgisi ve onayı ile yaptırılarak oraya asıldığını tahmin ediyorum.

Buraya kadar yapılanlar siyasi atraksiyon kapsamında hoş görülebilir.

Ancak bana göre asla hoş görülemeyecek olan başka bir nokta var.

O da yerel basındaki bazı arkadaşlarımızla ilgili…

AK Parti Silivri ilçe yönetimi tarafından yerel basına gönderilen basın bülteninde “AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, Silivri Belediyesi'nin İBB tarafından ıslah edilen Boğluca Deresi üzerine yaptığı yeni köprü üzerine astığı afişe karşılık, vatandaşlar tarafından cevap afişi asılması konusunda açıklama yaptı.” şeklinde bir cümle kullanılıyor.

Yani, Silivri’deki medya organlarından; bu pankartı gerçekten de siyaset dışındaki bir vatandaşın astığının teyit etmeleri ve kendi siyasi atraksiyonlarına alet olmaları talep ediyor.

Silivri’deki bazı gazeteci arkadaşlar da buna alet olarak pankartı asan kişinin “vatandaş” olduğunu teyit edecek şekilde yayın yapıyor.

Bu da yanlıştır…

Ve bence bir meslek ayıbıdır…

Gerçek bir gazetecinin, bu olaydan bahsederken “vatandaş tarafından asılan bir pankart” (!) olarak değil, “altında vatandaş imzası bulunan pankart” şeklinde bahsetmesinin meslek kuralları açısından daha doğru olduğunu düşünüyorum.

Bu olayda Silivri Belediyesi nasıl ki astığı yanıltıcı pankartla halkı kandırmaya çalışmışsa AK Parti ilçe yönetimi de benzer bir şekilde halkı kandırmaya çalışmıştır.

Yerel basının bir bölümü de bu kandırmaya alet olmuştur…

Herkes açısından kötü bir sınav verilmiştir...