Silivri Belediyesi’nde, Özcan Işıklar’ın başkan olmasıyla birlikte göreve gelen personelin bir bölümünün adeta beceriksizlik abidesi olduğunu bilmeyen kaldığını zannetmiyorum.

Yandaş Hürhaber Gazetesi’nin kağıt üzerindeki sahibi Sevginar Sali Uygun bile geçtiğimiz günlerde en sonunda isyan ederek “Kamuoyuna Duyurulur” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Uygun, yazının içeriğinde Silivri Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Meral Türkmen Terlikçi’den bahsederek; “kültürün k'si ile alakası olmayan kişilerin Kültür Müdürlüğünü benim bünyem artık kabul etmiyor” cümlesini kullandı.

Uygun, yazısını şu cümlelerle tamamladı:

…Rüyalarında bile görmeyecekleri makam, mevki fırsatını veren kişiye dahi hizmet etmekten yoksun kendi kibir ve karşılıksız egolarının değirmenine sabahtan akşama su taşıyanlar acizlikleriyle ne kadar erken yüzleşirse o kadar iyi olur… Bir işi bilmemek ayıp değil ama öğrenmemek büyük sıkıntı!

Evet Sevgili Silivrililer,

Ben yaklaşık 9 yıldır yazıyorum ancak bazıları daha yeni fark ediyor olabilir.

Silivri Belediyesi’nde Özcan Işıklar’ın başkan olmasıyla birlikte vasıf ve nitelikten yoksun olan çok sayıda insan yine layık olmadıkları görevlere getirildi.

Bunun sonucu da belediyede birçok iş arap saçına döndü…

Özcan Işıklar da belediye başkanı olarak bu aksaklıkları görüp müdahale etmek ve nitelikli eleman takviyesiyle sorunları çözmek yerine bu niteliksiz insanlara adeta “üstün ırk” muamelesi yapmaya kalkınca sorunlar çok daha fazla büyüyerek içerisinden çıkılamaz hale geldi.

Işıklar’ın belediye başkanı olduğu yaklaşık 9 yıllık süreç içerisinde Silivri’de oturan birçok donanımlı vatandaş çalışmak için belediyeye başvurdu.

Bu vatandaşlar arasında son derece üstün niteliklere sahip olanlar da vardı.

Ancak Meral Türkmen Terlikçi, Ömer Sebahattin Çetin vb kişilerle uyum sağlamaları mümkün olamayacağı için bu nitelikli insanlar işe alınmadı.

Belediye binası da 9 yıl boyunca adeta birilerinin çiftliği haline geldi.

Şimdi yeniden Sevginar Sali Uygun’un yazısına dönüyoruz.

Sevginar Hanım acaba bu yazıyı niçin yazdı?

Uygun’un yazısı esas olarak doğru olmakla birlikte usûl açısından büyük bir ayıbı içeriyor.

Çünkü Sevginar Sali Uygun, Meral Türkmen Terlikçi’ye 2-3 yıldan bu yana takmış durumda.

Takma sebebi de; belediye personeli olan yakın bir arkadaşının Terlikçi’nin direnişi sebebiyle arzu ettiği birimde çalışamaması…

Yani…

Neresinden bakarsanız garabet…

Neresinden bakarsanız anormallik…