Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Damga Gazetesi ortaklarından gazeteci Mehmet Mert’in Instagram üzerinden sunduğu "Mehmet Mert ile İstanbul'un Başkanları Canlı Yayında Konuşuyor" adlı programına konuk oldu.

Mert’in sorularını cevaplayan Volkan Yılmaz, belediye başkanlığında geçen bir yılı değerlendirdi ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nde Silivri ilçe yönetim kurulu üyeliği, İstanbul İl Başkan Yardımcılığı ve genel merkez MYK üyeliği görevlerinde bulunduğunu belirten Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, siyasi hayatında Atatürk ve Alparslan Türkeş'i örnek aldığını belirterek; “Devlet Bahçeli ile çalışmaktan çok şey öğrendim” dedi. 

BELEDİYE BAŞKANLIĞI FİKRİNE SOĞUK BAKIYORDUM

19 yıllık siyasi yaşamında daha önce iki kez milletvekili adayı olan ve belediye başkanlığı fikrine hep soğuk baktığını belirten Yılmaz, Silivri Belediye Başkan Adaylığı sürecinde ve seçildikten sonra fikrinin değiştiğini söyledi.

Yılmaz, program sırasında özetle şunları söyledi:

48 yaşındayım kişisel kazanç ve ticari kaygıları bir kenara bırakmış durumdayım. Bana en çok yakın arkadaşlarım kızacak ama vatandaş kızmayacak, belediye ile işi olmayan sade vatandaşın desteğinden güç alıyorum. Silivri Belediyesi’nin bütçesindeki savurganlıkları sona erdirdik. İstanbul’da çöpünü özelleştirmeden kendisi toplayan tek belediyeyiz. 18 milyon liraya ihale edilen çöpü 4 milyon liraya topluyorum. Silivri'nin ötekisi, ayrıcalıklısı olmayacak. Baronlar bu yönetimde umduklarını bulamayacak. Vatandaş aradığı sosyal, üretken ve savurgan olmayan anlayışla hizmet alacak. 5 yıl sonra yeniden seçilme arzusunun etkisinde kalmayan bir başkan olacağım.

Editör: TE Bilişim