CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün bölgemize yaptığı ziyaret, menfaatleri gereği Özcan Işıklar’ı destekleyen bir grup tarafından sanki “Işıklar’ı özel olarak ziyaret etmiş” (!) gibi gösterilmeye çalışılıyor.

Oysaki işin doğrusu şu şekilde:

Kemal Kılıçdaroğlu, Özcan Işıklar’ı ziyarete gelmedi. Eğer ki öyle olsaydı teamüller gereği ilk olarak Işıklar’a belediye binasındaki makamında ziyaret gerçekleştirir, arkasından da diğer programa devam ederdi.

Halbuki Kılıçdaroğlu doğruca Eser Otel’e gelerek CHP Genel Merkezi tarafından Trakyalı çiftçiler için düzenlenen ve Silivri ile hiçbir ilgisi olmayan toplantıya katıldı. Silivri sınırları içerisinde bulunduğu için de protokol gereği Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil de kabak gibi Genel Başkan'ın yanında durdu. 

Burada hem İstanbul’a hem de Trakya illerine yakın olması sebebiyle Eser Otel tercih edildiği için tesadüfen Silivri toprakları kullanıldı.

Kılıçdaroğlu, daha sonra da hazır Silivri’ye gelmişken CHP’li belediyeye "ayıp olmasın" diye de “zoraki” bir şekilde TÜRAM’ı ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu’nun TÜRAM’a yaptığı ziyaretin “istemeye istemeye” ve “zoraki” olduğu o kadar belliydi ki; kendisi için koskocaman bir sahne ve platform kurulmuş olmasına rağmen konuşma bile yapmadan ayaküstü uğrayıp neredeyse koşar adımlarla Silivri'yi terk etti.

Kılıçdaroğlu, Silivri’ye gelirken yanında Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile birlikte gelmişti.

Beylikdüzü’ne geçerken de yine aracına Hasan Akgün’ü alarak gitti.

Kılıçdaroğlu’nun gezileri sırasında genellikle o bölgedeki sevdiği bir belediye başkanını da aracına davet ettiği ve gün içerisinde tam günü kendisiyle birlikte geçirdiği bilinen bir özelliği.

Kılıçdaroğlu bölgemize defalarca gelmesine rağmen Işıklar’ı şimdiye kadar hiç aracına davet etmedi...

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Beylikdüzü ve Silivri’ye yaptığı ziyaretler sırasında; Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’a karşı olan davranışları ile  Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a karşı tavır ve davranışları arasında dağlar kadar fark vardı.

Yine CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da hem Hasan Akgün hem de Ekrem İmamoğlu ile samimi bir şekilde uzun uzun sohbet etmesine rağmen Işıklar ile soğuk bir şekilde tokalaşma ve bir iki nezaket konuşmasının dışında bir kere bile sohbet ettiğini görmedim.

Kılıçdaroğlu’nun bölgemize yaptığı bu ziyaret sırasında, genel merkez ile Özcan Işıklar arasındaki soğukluk çok bariz bir şekilde dikkati çekiyordu...