İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği'nin (İYGAD) yeni yönetimi ilk toplantısını önceki gün gerçekleştirdi. Geçtiğimiz Cumartesi günü olağanüstü kongreye giden İYGAD yönetiminin Maya Restoran'daki ilk toplantısına yönetim, denetim, disiplin ve etik kurullarının asil ve yedek üyeleri katıldı.

Toplantıda öncelikle görev dağılımı gerçekleştirildi. Burada açılış konuşmasını yapan İYGAD Başkanı Mehmet Mert, “Görev süremizde önemli işlere imza atacağımıza inanıyorum. Bu yönetim laf değil iş üretmek için göreve geldi. Bunu da en kısa sürede yaptığımız çalışmalarla göstereceğiz. Hep birlikte İYGAD'ı layık olduğu yere getireceğiz” diye konuştu.

Komisyonlar belirlendi

Sonrasında yürütme kurulunun seçimi yapıldı. Buna göre Sayman Hüseyin Çetiner, Genel Sekreter Eren Ermiş, Celal Karaali, Refik Bek, Barış Emregül, Osman İslam, Hakan Azar, Sevda Durgun, Kerem Şensözlü ve Kadir Çetin de başkan yardımcıları oldu. Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Dolu olurken; Denetim Kurulu Başkanlığına ise Emin Beyaz getirildi.

Derneğe bir ofis tutulması için kurulan komisyon Celal Karaali, Refik Bek, Barış Emregül ve Hakan Azar'dan oluşturuldu. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde yapılacak etkinlikleri belirlemek üzere kurulan komisyona ise Çetin Yılmaz, Kerem Şensözlü ve Özgür Deniz Kaya getirildi.

Derneğin internet sitesinin aktif hale getirilmesi ve ayrıca mail ve SMS sisteminin kurulması için de Hakar Azar, Durbey Duran, Tolga Bora Yılmaz ve Cem Güner'in üye olduğu bir komisyon oluşturuldu.

Dergi çıkartılacak

Dernek adına dergi çıkarılması ile ilgili komisyon ise Osman İslam, Müge Cesur Özmen, Emek Karakaş ve Özgür Deniz Kaya'dan oluşurken; üyelerin güncelleme çalışması yapacak olan komisyona Emin Beyaz, Tolga Bora Yılmaz ve Eren Ermiş getirildi. Radyo, televizyon ve sosyal işlerle ilgili kurulan komisyon ise Kadir Çetin, Hüseyin Çetiner, Mustafa Küpeli, Nusret Kafasıbüyük ve Osman İslam'dan oluştu. Eğitim – panel komisyonunu da Çetin Yılmaz, Melek Bayhan, Cem Güner, Adil Aslan ve Müge Cesur Özmen oluşturdu.

İETT'yle görüşmeye devam edilecek

Dernek adına reklam ajansı görevi görecek olan komisyon Sevda Durgun, İbrahim Yıldız, Metin Karakoç ve Kerem Şensözlü'den oluşurken; dernek üyelerine çeşitli indirimler sağlayacak firmalarla da Filiz Özsoy ve Sevim Çavdar görüşecek. Kültür sanat ve spor işlerini Hakan Songur yürütecek.

Cem Güner "Hukuksal Destek Komisyonu"nda

Hukuksal destek sunacak komisyon Mustafa Dolu, Mustafa Küpeli ve Cem Güner'den oluşurken; bir önceki yönetimin başlattığı İSPARK ve İETT ile görüşme çalışmasını Ali Tarakçı, Zafer Yiğiter, Refik Bek, Celal Karaali ve Tolga Bora Yılmaz yürütmeye devam edecek.

Bir sonraki toplantının 12 Aralık'ta Osman İslam'ın organizasyonunda Zeytinburnu'nda yapılmasına karar verildi.












Editör: TE Bilişim