İstanbul'da yayın yapan basın yayın organları sahipleri ve çalışanlarını tek çatı altında bir araya getiren İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD), Olağanüstü Kongresini dün gerçekleştirerek yeni başkanını belirledi. Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde yapılan kongrede, gazeteciler Mehmet Mert ile Hasan Hınıslı'nın listeleri yarıştı. Divan Başkanlığı'nı Akşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Dolu'nun yaptığı kongrede önceki dönem başkanı Ali Tarakçı veda konuşması yaparak seçilecek yeni yönetime başarılar diledi.

'AKTİF ÇALIŞMA DÖNEMİ SÜRECEK'

Oylama tamamlandıktan sonra kullanılan 106 oyun 104’ü geçerli sayıldı. Mehmet Mert oyların 74’ünü, Hasan Hınıslı ise 30’unu aldı.

İYGAD'ın yeni başkanı seçilen Mehmet Mert, kongre sonunda yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. İYGAD'ın geri dönülmez bir yola girdiğini belirten Mert şöyle konuştu; "Kongremiz hayırlı olsun. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım, İYGAD'ın üstlendiği misyonun ve vizyonun farkındayız. Geri dönülmez bir yola giren İYGAD'ı bir adım daha ileri taşımak adına ne gerekiyorsa yapacağımızdan şüpheniz olmasın. Dünyanın en özel mesleklerinden birisini yerine getiren biz basın mensupları için bu özel mesleğin İstanbul'daki tek ciddi yerel meslek örgütü olan İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği'ne sahip çıkmak, destek vermek, güç vermek, saygı göstermek, İYGAD'a yakışır hareket etmek bizlerin en büyük onurudur, namusudur ve şerefidir''

'KURUMSALLAŞMA TAMAMLANACAK'

İYGAD'ın bir önceki yönetiminde daha aktif bir çalışma dönemine girdiğini ve bu özelliği yeni yönetiminde yerine getireceğini belirten Mert; görev süremiz boyunca; kurumsallaşmak, mesleki sorunların çözümüne yönelik faaliyetler, İYGAD'a üye yayınların değişimi ve gelişimi için eğitici seminerler ve hukuksal destek, reklam ve haber ajansı benzeri çalışmalar ile yine derneğe üye yayınlara ekonomik destek çalışmalar planlamaktayız, dedi.

 

İSTANBUL YEREL GAZETECİLER DERNEĞİ (İYGAD) YÖNETİM KURULU


YÖNETİM KURULU 

MEHMET MERT

CELAL KARALİ

REFİK BEK

BARIŞ EMREGÜL

OSMAN İSLAM

HÜSEYİN ÇETİNER

HAKAN AZAR 

EREN ERMİŞ

SEDVA DURGUN

KEREM ŞENSÖZLÜ

KADİR ÇETİN

 

YÖNETİM KURULU (YEDEK)

EMEK KARAKAŞ

MÜGE ÖZMEN

FİLİZ ÖZSOY

BAYRAM KIRTAŞ

DURBEY DURAN

HAKAN SONGUR

ÇİĞDEM AKAN

MEHMET ALİ ÇATAL

İBRAHİM YILDIZ

YILMAZ BİRİNCİ

NÜSRET KAFASIBÜYÜK

 

DENETİM KURULI

EMİN BEYAZ

TOLGA BORA YILMAZ

SABAHATTİN ACAR

ADİL ASLAN

BATURAY TARAKCIOĞLU

 

DENETİM KURULU (YEDEK)

FATMA ÖZER

ZAFER NALKIRAN

SEVİM ÇAVDAR

ÖZGÜR DENİZ KAYA

YAKUP TEZCAN

 

DİSİPLİN KURULU

MUSTAFA DOLU 

MUSTAFA KÜPELİ

ÇETİN YILMAZ

METİN KARAKOÇ

MURAT ÖZDEMİR

 

DİSİPLİN KURULU (YEDEK)

MELEK BAYHAN

HAKAN ESER

SUAT İNCEDERE

CEM GÜNER

AHMET TEKİN

 

ETİK KURUL

ZAFER YİĞİTER

YUNUS ARIKAN

ALİ TARAKÇI

LÜTFÜ BULUT

ERCAN ÖZTÜRK







 

Editör: TE Bilişim