Sabah Gazetesi'nde 07.08.2016 tarihinde yayımlanan haber şu şekilde:


CHP'Lİ BAŞKAN'DAN DARBE TROLCÜSÜ MUHTAR'A DESTEK
 

Silivri’de darbecilere Facebook’tan destek veren muhtar Şenol Köroğlu görevden alındı. İddialara göre CHP’li Silivri Belediye Başkanı Işıklar hem trol muhtarı korudu hem de “FETÖ’cüleri gizleyin” dedi


Silivri'de FETÖ/PDY'nin darbe girişimini destekleyen Değirmenköy Mahallesi Muhtarı Şenol Köroğlu, 15 Temmuz'da sosyal medyada darbe destekçisi paylaşımlarda bulunduğu ve darbe girişiminde sokağa çıkan halka hakaret ettiği gerekçesiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemenin serbest bıraktığı Köroğlu, iki gün sonra Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar tarafından görevden alındı. İddialara göre; muhtara CHP'li Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar "Sen benim muhtarımsın" diyerek destek çıktı. Başkan Işıklar, geçen hafta da muhtarları makamına topladı ve "'Belediyedeki FETÖ'cüleri bildirin' diye her gün yazı geliyor. Size de soran olursa bildirmeyin" talimatı verdi.

'ŞENOL MUHTARI SEN ATTIRDIN'
CHP'li Başkan Işıklar'ın "Size soran olursa FETÖ'cüleri bildirmeyin" sözlerine karşı çıkan Silivri'nin Fenerköy Mahallesi Muhtarı Muharrem Eren tehdit edildiğini iddia ederek Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık İletişim Merkezleri'ne şikayet mektupları yazdı. Eren, CHP'li başkanın kendisine "Şenol muhtarın atılmasında senin de parmağın var" dediğini iddia etti.

'PARALELCİ ASKERİN AİLESİNE YARDIM SÖZÜ VERDİ'
Fenerköy Mahallesi Muhtarı Muharrem Eren başkanın makam odasında yaşananları şöyle anlattı: İçeride muhtar Şenol Köroğlu ve darbe öncesi tutuklanan paralelci bir yüzbaşının ailesi de vardı. Yardım sözü verdiği aileyi uğurladı ve bana "Avukattan öğrendim, Şenol muhtarın görevden alınmasında senin de parmağın var" dedi. "İlçe kaymakamımız benden Şenol muhtarın paylaşımlarını istedi. Ben de başka bir muhtardan alıp gönderdim. Darbe kalkışmasında şehit olan muhtarlar var. Sen darbeye destek veren muhtarı koruyorsun" dedim. Şenol muhtarın paylaştığı fotoğrafları başkana verdim. Başkan fotoğrafları aldığı gibi yırttı. Başkanla aramızda geçen bu tartışmaya orada bulunan muhtarlar şahittir.







 
Editör: TE Bilişim