Silivri son yıllarda çok büyüdü ve gelişti. Bu büyüme ile paralel olarak ilçede birtakım insanlar faaliyet göstermeye başladı.

Silivri’de ısrarla “gazeteci” (!) kılığına girmeye ve kendisini bu şekilde tanıtmaya çalışan bir provokatör var. Lütfen bu şahsa dikkat edin…

Bu şahsın adı Kadir Koç

BİRDENBİRE ORTAYA ÇIKTI

Kadir Koç; son yıllarda Silivri’de birdenbire ortaya çıkan bir şahıs... Çanta'da yağlı boyacılık, seyyar köftecilik, pazarcılık ve balık satıcılığı yaptı.

ÖNCE SİYASİ PARTİLERE SIZMAYA ÇALIŞTI

Adını ilk olarak 2014 yerel seçimleri sırasında duyurdu. Doğu Perinçek’in genel başkanlığını yaptığı ve o dönemdeki adıyla İşçi Partisi’nden Silivri belediye başkan adayı oldu. Ancak seçimlerden bir süre sonra partiden dışlandı.

Emine Ülker Tarhan’ın kurmuş olduğu Anadolu Partisi’ne girmek istedi. Fakat partinin Silivri ilçe yöneticileri tarafından kabul edilmedi.

ÖZCAN IŞIKLAR TARAFINDAN DESTEKLENİYOR

Daha sonra birdenbire dönemin belediye başkanı Özcan Işıklar ile yakınlaştı. O günden itibaren Işıklar’ın adeta amigoluğuna soyundu. Işıklar'ı eleştiren gazeteciler ve belediye meclis üyeleri hakkında sosyal medya üzerinden hakaret içerikli paylaşımlar yaptı.

FETÖ HÜKÜMLÜSÜNE “BAŞKANIM” ŞEKLİNDE HİTAP EDEN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI 

FETÖ medya yapılanması davasında yargılanarak hapis cezasına mahkum edilen ve halen Silivri Cezaevi’nde hükümlü bulunan Gökçe Fırat Çulhaoğlu adlı şahsın fotoğrafını kendisine ait olan facebook sayfasında kapak fotosu yapmasıyla dikkat çekti. Yine bazı sosyal medya paylaşımlarında Çuhaoğlu'ndan "Başkanım" şeklinde bahsettiği görüldü...

İSTANBUL’DA ŞÜPHELİ BİR GRUPLA BAĞLANTISI VAR

Toplumsal çatışmalar çıkartmaya yönelik provokatif eylemlere karıştıkları gerekçesiyle haklarında çok sayıda soruşturma açılan “Genç Türk” adlı grubun yöneticileri ile birlikte fotoğraflar çektirerek facebook sayfasında yayınladı. Yine aynı grubun yöneticileri sıklıkla Silivri’ye gelerek Kadir Koç’u ziyaret ettikleri dikkat çekti. Bu ziyaretlerin fotoğraflarını da yine facebook üzerinden kendisi paylaştı.

SİLİVRİ HALKINI KIŞKIRTMAYA ÇALIŞTI

17 Nisan 2017 günü yapılan Anayasa değişikliği referandumu akşamı facebook üzerinden “dağıtın sandık kurullarını, bu gece uzun olacak, illegalite ve savaş gerekirse meşrudur, illegalite meşrudur, bacı kardeş dahil gerekeni yapın” şeklinde paylaşımlar yaptı.

Aynı gece Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından Çanta’daki evinde gözaltına alındı. Ertesi gün ise Silivri Adliyesi’ne sevk edildi. Çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İki ay kadar tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Bu olayla ilgili olarak görülen davada suçlu bulunarak hapis cezasına çarptırıldı.

ERDOĞAN VE SOYLU’YA HAKARETTEN MAHKUM OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında hakaret içerikli facebook paylaşımları yaptığı gerekçesiyle yargılandı ve mahkum oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Silivri ziyareti sırasında halkı tahrik edici facebook paylaşımları yaptığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldı.

TERÖR PROPAGANDASINDAN MAHKUM OLDU

Facebook üzerinden terör propagandası yaptığı gerekçesiyle hakkında açılan başka bir davadan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. İstinaf mahkemesi bu cezayı onadı. Dava dosyası halen Yargıtay aşamasında…

SİLİVRİ’DE KİMLERİN FİŞLENMESİNE ARACI OLDU?

Silivri’de şimdiye kadar hiçbir olayda ve etkinlikte fotoğraf çekmediği halde; 15 Temmuz hain darbe kalkışması yıldönümü etkinlikleri sırasında oğlunu gazeteci kılığına sokarak tören alanında bulunan Silivri protokolünün ve törene katılan insanların fotoğraflarını çektirdi. Çekilen bu fotoğrafları kendi sayfasında yayınlamadı. Bu fotoğraflar hiçbir yayın kuruluşunda da yayınlanmadı. Peki o halde bu fotoğrafları niçin çektirdi? Silivri’nin yerel yöneticilerinin ve 15 Temmuz etkinliğine katılan insanların bir yerde fişlenmesine mi katkı sağladı?

DEVAMLI OLARAK GERGİNLİK ÇIKARTMAYA ÇALIŞIYOR

Son olarak geçtiğimiz aylarda HDP’ye üye olan isimlerin yöneticisi bulunduğu bir gazeteciler derneğinin Silivri şubesini açmaya çalıştı. Silivri’de gazetecilik yapan hiç kimsenin üye olmadığı bu derneğin şubesinin MHP’li bir belediye başkanının bulunduğu ilçede açılmak istenmesinin amacı sizce ne olabilir?

NİÇİN ISRARLA “GAZETECİ” KILIĞINA GİRMEYE ÇALIŞIYOR?

Birden bire ortaya çıkan bu adam, Silivri’de ne yapmak istiyor? Neyi amaçlıyor? Bilmediğimiz bir görevi mi var bilemiyoruz. Ancak ısrarla “GAZETECİ” (!) kılığına girmeye çalışması ve kendisini bu şekilde tanıtabilmek için çaba göstermesi dikkatimizi çekiyor.

GAZETECİ KILIĞINA GİREN PROVOKATÖRLER NASIL DAVRANIŞLAR GÖSTERİR?

Gazeteci kisvesi altına gizlenen provokatörler öncelikle kendi düşüncelerine hak veren bir kitle oluşturmaya çalışır. Bunun için de kısa vadede topluma şirin gözükecek ve dinleyenlerin/okuyanların “ulan adam doğru söylüyor be” (!) diye düşünecekleri konuları işlemeye dikkat eder. Asıl görevini ise bu noktadan sonra “gazeteci” kılığı altına gizlenerek uygulamaya başlar…

Bu adama dikkat edin...

Editör: TE Bilişim