Gazetem İstanbul'un Beylicium AVM'deki merkezine 17 Temmuz 2016 Pazar saat 00:30 sularında baskın düzenleyen 25 kişilik bir grup, ofiste bulunan tüm malzemelere hasar vererek kullanılamaz hale getirdi. Baskın yapanların görüntüleri kameraya yansırken, içlerinden bazılarının da saldırı esnasında kendilerini kaydettiği görüldü.

Kendilerini AK Gençlik olarak tanıtan 25 kişilik bir grup, Beylikdüzü Beylicium AVM'de bulunan Gazetemistanbul'a bir baskın düzenledi. Gazeteye ait tüm teknik malzemelere zarar veren saldırganlar 8 dakikalık bir zaman diliminde gerçekleştirdikleri baskının gerekçesi olarak da Gazetemistanbul'un yayın politikasını gösterdi. Gazetenin darbe yanlısı gösterilmesine tepki gösteren gazete ortaklarından Ali Tarakçı, "Bunlar ne yaptığını bilmiyor. Belli ki gazetemezi bile hiçbir zaman okumamışlar. Yarınki manşetimizde  'Darbeye karşı onurlu duruş' başlığı yer alıyor" şeklinde açıklamalarda bulundu, saldırıyı yapanların AK Partili olduklarına ihtimal vermediğinin altını çizdi.


"Bizler AK Gençliğiz"

Olay Yeri İnceleme Ekibi ve emniyet güçlerinin mercek altına aldığı saldırıyla ilgili beyanatta bulunan diğer gazete ortağı Mehmet Mert ise yapılanlara anlam vermekte zorlandıklarını belirterek, ülkede darbe girişimin yapıldığı bir ortamda gazetelerine yapılan çirkin saldırının kabul edilemez olduğuna değindi. Aynı zamanda İstanbul Yerel Gazeteciler Dernek Başkanlığı (İYGAD) görevini yürüten Mehmet Mert, son günlerde yaşanan toplumsal olaylarla ilgili bir yorumunun sosyal paylaşım sitesinde yer almasının ardından hedef gösterildiklerinden bahsetti, "Saldırıyı yapan grup AVM'nin güvenlik görevlisine, 'Bizler AK gençliğiz, Gazetemistanbul darbe yanlısı, o yüzden de baskın yaptık' diye konuşmuş" şeklinde detay paylaştı.

Kamera kayıtlarına takılan saldırganların kimliklerinin deşifre edilmesi için hukuki şikayetlerini başlatacaklarını bildiren gazete sahipleri, sorumluların cezalandırılması ve olayın perde arkasının açığa çıkarılmasını beklediklerini kaydetti.

Yaklaşık 100 bin TL tutarında maddi hasarın meydana geldiği saldırının kabul edilemez olduğuna değinen Gazetemistanbul ortakları Ali Tarakçı ve Mehmet Mert'in ziyaretine gelen Gürpınar Belde eski Başkanı Velittin Küçük ve CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Ali Şeker ise olaydan duydukları üzüntülerini bildirdi.









 
Editör: TE Bilişim