Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a Twitter üzerinden çanak soru sorarak Işıklar lehine sahte gündem oluşturan @AngeliaAngel_ rumuzlu profil, olayın bir PR çalışması olduğunun iddia edilmesi üzerine apar topar kendini kapattı.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Hürriyet gazetesinde Kelebek ekinin internet sayfasında yayımlanan “Sosyal medya bu başkanı konuşuyor: Bir canın hayatını siz oy vermeyeceksiniz diye almayı insan olan hiç kimse kabul edemez” başlıklı haber bir takım soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Söz konusu haberin yayımlanmasına sebep olan olayın kurgu olduğu ve Silivri Belediyesi tarafından ödeme yapılan bir halkla ilişkiler ajansı tarafından Işıklar’ın reklamı için hazırlandığı şüphesi oluştu. Söz konusu haberde: Bir vatandaşın twitter üzerinden Özcan Işıklar’a hitaben "Barınak mı açtırırsın yoksa toptan zehirletir misin ne yaparsan yap ama şu köpek sorununu çözmeden bir daha oy moy yok sana!" şeklinde twit attığı, Işıklar’ın da bu vatandaşa hitaben sanal ortamda “Barınaklarımız var. Ancak ilgili yasaya bakarsanız barınaklara alınan hayvanlar rehabilite edilip yeniden bırakılmalı. Bu yüzden bizler gerekli çalışmaları yaptıktan sonra sokak hayvanlarımızı yeniden yaşama döndürmekle mükellefiz. Oy vermemek sizin takdiriniz, ancak bir canın hayatını da siz oy vermeyeceksiniz diye almayı insan olan hiç kimse kabul edemez. Bu şekilde bir vicdansızlığın teklifini dahi kabul etmemiz belediye olarak mümkün değil. O sebeple hayvanlarımızı satın alıp sokağa atan zihniyeti eğitip, satın almak yerine sahiplenmeyi vatandaşlarımıza kabul ettirmeli ve bu konuda çalışmalara öncülük etmeliyiz. Lakin bu kentte hiç bir canlının canına dokunulmayacak.” şeklinde cevap verdiği (!) görülüyor.  

BOZULAN İMAJIN DÜZELTİLEBİLMESİ İÇİN Mİ YAPILDI?

Profesyolen iş yaşamında hizmet veren birtakım halkla ilişkiler ajanslarının, muhtemel seçim öncesi belediye başkanları hakkında olumlu imaj oluşturabilmek için çeşitli senaryolar hazırladığı biliniyor. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın özellikle son bir yıl içerisinde özel aracının Bulgaristan’da bir kumarhane önünde fotoğraflanması, belediye hoparlörüne kaçak giriş yapılarak “kumarbaz Özcan, rüşvet parasıyla kumar oynuyor” şeklinde anons yapılması, usulsüz arsa satışı ve yine çeşitli usulsüzlük, yolsuzluk ve sık sık kumar oynadığı iddialarıyla gündeme gelmiş olması Işıklar’ın siyasi planlarını altüst ediyordu. Erken yerel seçimlerin de gündeme geldiği şu günlerde Işıklar’ın toplumun takdirini kazanacak bir konuyla gündeme getirilebilmesi için profesyonel PR (halkla ilişkiler, tanıtım, algı yönetimi) hizmeti veren bir ajans tarafından böyle bir proje oluşturulma ihtimali bulunuyor. Söz konusu haberde “...hayvanseverlerin takdirini topladı...” gibi okuyan kişinin algısını yönlendirici cümlelerinin bulunması da bu ihtimali güçlendiriyor.  

ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKİCİ

Nitekim iki gün sonrası “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü”ne denk geliyor. Bu nedenle söz konusu haberin zamanlaması da oldukça dikkat çekici.  

SİLİVRİ BELEDİYESİ PR AJANSLARINA KUCAK DOLUSU PARA ÖDÜYOR

Bilindiği gibi Özcan Işıklar’ın zaman zaman ulusal basında gündeme gelebilmesi için Silivri Belediyesi bütçesinden halkla ilişkiler ajanslarına yüklü miktarlarda ödeme yapılıyor. Yaklaşık 200 milyon TL (eski para birimi ile 200 trilyon TL) borcu olan Silivri Belediyesi’nin bu tarz masraflar yapmasının ne kadar uygun olup olmadığını kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

HABERİMİZDEN SONRA PROFİL KAPANDI

Konuyla ilgili olarak dün yayımladığımız "haber-analiz"de, yukarıda belirtilen şüphelerimizi dile getirdik. Bunun üzerine @AngeliaAngel_ rumuzlu kullanıcı twitter sayfasını apar topar kapattı. Bu gelişme, @AngeliaAngel_ rumuzlu kullanıcının Silivri Belediyesi personeli veya bir ajans çalışanı olması ihtimalini güçlendiriyor.


Editör: TE Bilişim