Kınalızâde Ali Çelebi’nin “Ahlâk-ı Alâî” adlı kitabını okuyan biri olarak köşe yazımda böyle bir başlık kullanmamı ayıplayanlar mutlaka çıkacaktır.

Ancak yazımı okumaya devam ettiğiniz takdirde asıl konuyla alâkalı olarak yapmak istediğim teşbihi (benzetmeyi) tam olarak anlayabileceğinizi düşünüyorum.

Silivri yerel medya zengini bir ilçe…

Çok sayıda yerel medya organı var…

İlçemizde elimize alıp tutarak okuyabildiğimiz bir adet basılı yerel gazete, iki adet radyo istasyonu ve sayıları 10 civarında internet haber sitesi yani dijital medya organı var.

Bazı eski kafalı insanlar basılı gazetenin internet haber sitelerinden daha önemli olduğunu düşünüyor.

Kendilerine, basılı gazetenin gerçekte günlük 600 adet civarında baskı yaptığını ve bunu da sadece bazı resmi daireler ile yerel siyasetçiler ve yerel siyasete meraklı üç beş esnafın okuyabildiğini, basılı gazetenin evlere giremediği anlatmaya çalışıyoruz

Ve diyoruz ki;

Yaklaşık 200 bin nüfuslu Silivri’de, halkın yüzde 99’undan daha fazla bir bölümü basılı gazetede kim ne demiş kim ne yazmış göremiyor hatta haberi bile olmuyor.

Oysaki internet haber siteleri; zaten resmi daireler ve yerel siyasetçiler ile yerel siyasete meraklı esnaf tarafından işin doğası gereği takip ediliyor.

Burada eşitlendik mi?

Eşitlendik…

Gelelim internet haber sitelerin basılı gazeteye göre üstünlüğüne;

Dijital medya olarak tanımladığımız internet haber siteleri evlerden takip ediliyor, cep telefonlarından takip ediliyor, şehir dışındaki Silivrililer tarafından takip ediliyor ve hatta yurt dışındaki gurbetçi Silivrililer tarafından takip ediliyor…

Sessiz çoğunluk açısından Silivri’nin kalbi internet haber sitelerinde atıyor…

Bakın şimdi yerel seçim atmosferine giriyoruz…

Kısa bir süre sonra; sessiz çoğunluk dediğimiz kararsız vatandaşları ikna edebilmek için propaganda çalışmaları başlayacak.

Peki bu sessiz çoğunluk Silivri’deki basılı yerel gazeteyi görebiliyor mu?

Dahası varlığını biliyor mu?

Ama internet haber siteleri takır takır takip ediliyor...

Basılı günlük yerel gazete; Silivri’deki yerel siyasetçilerin ve yerel siyasete meraklı üç beş esnafın kendisini tatmin için okuduğu bir bülten haline geldi.

Yani; Ahmet demeç veriyor Mehmet okuyor, Mehmet demeç veriyor Ahmet okuyor…

Yani…

Yerel siyasetçiler; halkın göremediği bir platformda kendi kendini tatmin ediyor…

Yani bir çeşit mastürbasyon

Kendilerinden başka kimsenin haberi bile olmuyor…

Kendilerinden başka kimsenin ruhu bile duymuyor…