Silivri’de bazı kurnazlar var…

Orada da olalım, şurada da olalım, her partiyle ilişki kuralım düşüncesiyle hareket eden bu kurnazların aslında tek bir amacı var.

O da Silivri’nin kaynaklarının tam ortasında bulunmak...

Geçenlerde de yazdım; şimdi de isim vererek anlatmak istiyorum.

Ercan Çalışkan örneğini verdim.

Silivri Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı olan Ercan Çalışkan; hem CHP ile hem AK Parti ile flört ediyor.

2014 seçimleri sırasında AK Parti'den belediye meclis üyesi adayı olan ancak seçilemeyen Çalışkan, bu sefer sadece iki parti ile de kalmıyor; bu iki parti içerisinde bütün belediye başkan aday adaylarıyla siyasi flört ediyor.

Ercan Çalışkan için AK Parti, CHP, sağ, sol hiç fark etmiyor.

Tek bir amacı var o da belediye meclis üyesi seçilerek Silivri’nin kaynaklarının içerisine girebilmek.

Ercan Çalışkan, Hürhaber gazetesinin kâğıt üzerindeki sahibi Sevginar Sali Uygun’un dayısı…

Uygun’un amacı hiçbir zaman  gazetecilik yapmak olmadı; gazeteciliği kullanmak oldu.

10 yıl boyunca Özcan Işıklar’ın adeta stretejik siyasi ortağı gibi davranan Uygun bu sayede Silivri’nin kaynaklarının içerisinde yer aldı.

Ancak Özcan Işıklar’ın koltuktan düşmek üzere olduğu şu günlerde telaş içerisinde olan Uygun, dayısı Ercan Çalışkan’ın belediye meclis üyesi yapılmasını sağlayarak yeni seçilecek olan belediye başkanının yine çok yakınında ve Silivri’nin kaynaklarının tam ortasında olabilmeyi planlıyor.

Adeta şebeke gibi çalışan Sevginar Sali Uygun ve Ercan Çalışkan, bu planı o kadar ileriye götürmüş durumda ki; bütün hesaplar yeni belediye başkanın bir şekilde ikna edilip Ercan Çalışkan’ın belediye başkan yardımcısı yaptırılması üzerine kuruluyor.

İşte bu amaç doğrultusunda fıldır fıldır çalışan Ercan Çalışkan her partiyle ve her aday adayıyla ayrı ayrı ilişki kurmaya gayret ediyor.