Silivrili Sezen ve Değirmenköylü Arı ailelerinin torunu, Cüneyt-Nursel Sezen çiftinin kızı Melis Sezen, henüz üniversite öğrencisi olmasına rağmen başarılarıyla adından söz ettiriyor.

Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü öğrencisi olan Melis Sezen, geçtiğimiz kış aylarında Star TV ekranlarında yayınlanan Hayat Bazen Tatlıdır adlı gençlik dizisinde Asya karakterini canlandırdı.

Sosyal medya uygulaması Scorp'un kurucularından olan Melis Sezen ile Vatan Gazetesi geçtiğimiz günlerde bir röportaj yaptı.

02 Temmuz 2017 tarihinde Vatan Gazetesi'nde yayınlanan röportaj şu şekilde:

Oyunculuğa nasıl başladınız?

İlkokulda drama derslerine olan ilgimi fark edince ailem ilk olarak beni Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne yazdırdı. Orada bir yıl boyunca eğitim aldım. Daha sonra lise yıllarım boyunca tiyatroya Silivri’de Ahenk Sanat Kulübü’nde devam ettim. Koç Üniversitesi’nde Medya ve Görsel Sanatlar okumaya başladığımda oyunculuğa geçmek istediğimi fark ettim. Hayat Bazen Tatlıdır’da Asya rolünü canlandırdım ve bu işi çok sevdim.   

İlk dizinizden sonra birçok teklif alıyorsunuz. Neydi sizi farklı kılan sizce?             

İnsanları farklı kılan şeyin doğallık olduğuna inanıyorum. Samimiyet az bulunur hale geldi fakat kendini kalıplara sokmak yerine olduğun gibi davranmak her insanın özel olduğunu ortaya çıkarır. Beni farklı kılan şeyin de doğallık olduğuna inanıyorum.

Şanslı olduğunuzu düşünüyor musunuz? 

Kesinlikle. Çok iyi insanlarla çalışma fırsatım oldu.  Ama şansın da sadece güzellik veya yetenekten değil, enerjiden geldiğine inanıyorum.

Sadece oyunculuk mu yapacaksınız?   

Tek kariyerim oyunculuk diyemem fakat mezun olduktan sonra da oyunculuğa devam ederim. 

Oyunculuk dışında bir medya uygulamasını hayata geçirdiniz. Bundan biraz bahseder misiniz?

Üniversiteye girdiğim ilk yıl  Koç Üniversitesi ve diğer üniversitelerde de küçük küçük Scorp grupları kurmaya başladık. Beta sürümünü çıkardığımızda içeriği zenginleştirdik veAppstore’a çıkardık. Burdan sonra Scorp zaten aldı başını gitti. İnsanlar arasında videolu bir iletişim platformu sağlanmış oldu ve Türkiye’den de  bir sosyal platform çıkabileceğini gösterdik. Deha’nın nereden çıkacağı belli olmaz! Türkiye’yi de hafife almamamız gerek.  

Nasıl bir rolün hayalini kuruyorsunuz?

Benim sınırlarımı zorlayacak bir rolün hayalini kuruyorum. Sınırlarımı zorlasın ki ben de kendimi geliştirebiliyim ve yaptığım işten çok daha fazla zevk alayım.  

Editör: TE Bilişim