Silivri Rizeliler Derneği bu yıl ilkini düzenledikleri Hamsi ve Horon Festivali, Karadeniz kültürü ile Silivrililer'i luşturdu. Atatürk Meydanı'nda yapılan festivale Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, meclis üyeleri, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Zorer’den teşekkür konuşması

Gösterilen ilgi karşısında teşekkür konuşması yapan Silivri Rizeliler Derneği Başkanı Esma Tüfeçi Zorer, meydanı dolduran Silivrililere teşekkür ederek ‘Bu sene birincisi yaptığımız festivalimize destek olan herkese minnattarız. Birlik beraberlik içerisinde kültürümüzü sizlere tanıtmak ve hep birlikte hoşgörü içerisinde kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesi için bir aradayız. Katılan herkese, emeği geçen herkese huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum’ dedi.

Işıklar hamsi balığını tebrik etti

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da, ‘şu küçücük hamsi balığının yaptığına bir bakın. Küçücük balık bizleri böyle güzel bir gün de bir araya getirdi. Silivri bir kez daha kültür cenneti olduğunu, bu cennette nasıl kardeş gibi yaşadığımızı gösterdi. Silivri bugün bu görüntüsüyle bu ülkeyi birbirine kırdıranlara en güzel cevabı verdi’ dedi.

Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar da emeği geçen herkese teşekkür etti.

Balıklar kapışıldı

Ünlü kabadayı Sedat Peker’in ana sponsor olduğu festivalde hamsiler pişirildi ve protokol mensupları tarafından vatandaşlara ikram edildi. Rize’nin simgesi olan demli çaylar içildi.

Festivalde Silivri Belediyesi Ahenk Sanat Kulübü’nün Karadeniz yöresine has halk oyunları büyük alkış aldı.

 

 

Editör: TE Bilişim