İlk olarak 1973 yılında derlenen ve dünya çapında birçok ödül alan “Silivri Yöresi Halk Oyunları” belgesel bir yapıma konu oldu.

Küpe FM programcılarından Kamil Bilici’nin bir yılı aşkın süren çalışmaları sonucunda hazırlamış olduğu 3 saatlik belgesel film geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

5 Temmuz 2015 tarihinde çekimlerine başlanan “Silivri’ye Canım Kurban” adlı belgesel yapımın hazırlık çalışmaları süresince Silivri’de bu işe emek vermiş 60’a yakın kişiyle röportaj yapıldı ve bu çekimlerle birlikte 50 saatlik bir ham görüntü havuzu oluşturuldu.  Yine aynı kapsamında binlerce fotoğraf da kaydedilerek arşive alındı.

“KİMSEDEN DESTEK ALMADIK”

Silivri’ye Canım Kurban belgeselinin yönetmeni Kamil Bilici, profesyonel kalitede Silivri’nin ilk belgeselini yaptıklarını belirterek, “bu çalışma için hiç kimseden bir kuruş destek almadığımızın özellikle altını çizmek istiyorum.  Normal mesai saatleri içerisinde çalıştığım için bu çalışmaları da haliyle mesai saatleri dışında ve izin günlerimde gerçekleştirdik. Silivri için oldukça önemli bir kültürel  değeri gelecek nesillere aktarabilme şansı yakaladığım için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

ÖN GÖSTERİM BU ÇARŞAMBA

Silivri’ye Canım Kurban adlı belgesel yapım 07 Eylül 2016 Çarşamba günü saat 19:00’da Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Tiyatro Salonu’nda 55 dakikalık bir ön gösterimle tanıtılacak.

Kamil Bilici, ön gösterimin arzu eden herkese açık olduğunu söyledi.





 
Editör: TE Bilişim