Silivri Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri dolu dolu bir programla başladı. 20 Haziran 2015 Cumartesi akşamı Elit Dans Çocuk Halk Oyunları Ekibi’nin dansıyla başlayan program, Mehteran Takımı’nın gösterisiyle devam etti. Silivri’de bir ilki gerçekleştirerek, müzik aletleriyle ritim tutan Silivri Belediyesi Engelliler Ritim Grubu, Ramazan programının ilk gününde sahne alarak izleyenlere müzik ziyafeti yaşattı. Gecenin finalinde sahne alan Türk Sanat Müziği Korosu ise kulakların pasını sildi. Özel çocuklar ile birlikte oluşturulan karma koro, Ramazan ayına özel repertuarlarıyla keyifle dinlendi.

RAMAZANIN VAZGEÇİLMEZİ HACİVAT-KARAGÖZ


21 Haziran 2015 Pazar akşamı da devam eden etkinlikler Ramazan ayının vazgeçilmez eğlencesi Hacivat- Karagöz gösterisi ile devam etti.  Fasıl Dinletilerinin yer aldığı programda ikinci gün finalini Ahenk Sanat Kulübü Çocuk Halk Oyunları ekibi yaptı. Renkli kostümleriyle performanslarını sergileyen çocuklar, izleyenlerden tam not aldı.


MACUN ŞEKERİ İKRAM EDİLDİ


Geleneksel Osmanlı kostümleri giyen görevliler, iftardan sonra sahilde etkinlikleri izlemeye gelen Silivrililere macun şekeri ikram ederek Ramazan ayı kültürünü yaşattılar. 


IŞIKLAR; “SAHNEDE DE BİZ VARIZ, SOKAKTA DA.. SİLİVRİ’DE YAŞAMAK BU YÜZDEN GÜZEL..”


Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sahnede gerçekleştirdiği konuşmasında hemşerilerinin Ramazan ayını kutlayarak şunları söyledi; “Bütün hemşerilerimin Ramazanını kutluyorum. Bu mübarek ayda, kutsal günleri hep birlikte, böyle coşkuyla, sanatla, kültürle, bizi var eden, bizi biz yapan geleneğimizi, göreneğimizi koruyarak yaşatacağız. Çocuklarımız da gelecek nesillerimize aktaracaklar. Ülkemizin bütün yörelerindeki güzellikleri, demlenmiş o ruhu müzikle, oyunla, sanatla dışa vuran geleneği, göreneği yaşatan bu kardeşlerimize, arkadaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çocuklarını bizlere emanet eden siz anne ve babalara da teşekkür ediyorum. Buradaki güzellik şu; sahnede de biz varız, sokakta da biz varız ve Silivri’de yaşamak bunun için güzel! El birliği ile gönül birliği ile bir arada olarak, meydanlarda sanatımızı, kültürümüzü, geleneklerimizi devam ettireceğiz.”


SİLİVRİ BELEDİYESİ RAMAZAN AYI PROGRAMI :


22 HAZİRAN PAZARTESİ

21.30   Yota Doğaçlama Tiyatro “Semazen Gösterisi”

25 HAZİRAN PERŞEMBE

21.30   Dua Programı

26 HAZİRAN CUMA

21.30   Ahenk Sanat Kulübü Halk Oyunları Ekibi

         Türk Halk Müziği Konseri
         Bağlama Dinletisi

27 HAZİRAN CUMARTESİ

21.30   Gitar Dinletisi

            Türk Sanat Müziği Konseri

            Bale

            Elit Dans Halkoyunları Ekibi

28 HAZİRAN PAZAR

21.30   Çocuk Korosu

            Silivri Belediye Tiyatrosu

            Yıldızlar Korosu

30 HAZİRAN SALI

21.30   Âşık Maşuk Mehteran Takımı

            Mustafa Keser Konseri

2 TEMMUZ PERŞEMBE

21.30   Karagöz Hacivat Gösterisi

            Türk Sanat Müziği Konseri

4 TEMMUZ CUMARTESİ

21.30   Karagöz Hacivat Gösterisi

            Ensar Tunç Konseri

Editör: TE Bilişim