Hollywood, Bollywood ve Avrupa sinemasına dünya standartlarında film stüdyoları ve ekipmanları temin edecek olan büyük bir dünya projesi, Büyükçekmece’de hayata geçiyor!

Büyükçekmece Belediyesi arazisi üzerinde ve Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün öncülüğünde, Ahmet San’ın geliştirdiği ve ortaklarıyla birlikte oluşturduğu Midwood İstanbul Film Stüdyo Kompleksi'nin temelleri bu Pazar, 30 Ekim 2016’da atılacak.

5 yıl süren çok titiz ve detaylı çalışmalar neticesinde ortaya çıkan Kompleks, Avrupa’nın en büyük film platosu ve dünyanın en önemlileri arasında olma özelliği taşıyor. 825 milyon lira yatırımla 505 dönümlük arazide konuşlanacak olan dev kompleks; 21 ayrı stüdyo ve 17 açık set alanı, 18 imalat atölyesi ve çekim için ihtiyaç duyulan tüm ekip, ekipman ve servislerini sağlayacak bir proje. Midwood’un stüdyolarında aynı zamanda sinema müzesi, dünyaca ünlü sanatçıların ve misafirlerinin konaklayacağı 7 yıldızlık ünitesi, anaokulundan üniversiteye kadar bir eğitim vadisi, tematik eğlence parklarının ve yeme-içme ünitelerinin bulunduğu dev bir kompleks yer alacak.
Editör: TE Bilişim