Silivri Belediyesinin ilçenin tanıtımına yönelik bu yıl ikincisini düzenlediği Silivri Foto Safari 2020 Fotoğraf Yarışması 26-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yurt içi ve yurt dışından gelen yüzü aşkın amatör ve profesyonel fotoğrafçının katıldığı Foto Safari ’de en güzel fotoğraflar yarıştı. Silivri ilçe sınırları içerisinde çekilen ve birbirinden farklı fotoğrafların kaydedildiği yarışmada Silivri tarlaları, yoğurt imalathaneleri, sahil şeridi, tarihi binalar, insan ve yaşam, gibi ilçenin tarihi ve doğal güzellikleri fotoğraflandı.

EN İYİ FOTOĞRAFLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Silivri’de 5 gün boyunca devam eden Silivri Foto Safari Fotoğraf yarışması 30 Ağustos Pazar günü saat 18.30’da sona erdi. Yurt içi ve yurt dışından gelen yüzü aşkın amatör ve profesyonel fotoğrafçının çektiği fotoğrafların değerlendirmesini jüri üyeleri Mustafa Binol, Murat Gür, Zehra Çöplü yaptı. Yaklaşık 5 saat süren değerlendirmelerin sonucunda yarışmaya İzmir’den katılan Hasan Uçar 1’inci, Edirne’den katılan Filiz Kılıç 2’inci, İstanbul’dan katılan Sevgi Çalış ise 3’üncü oldu. Yarışmada, Ayşegül Kurt, Hasan Uçar ve Murat Bakmaz mansiyon ödülü kazanan isimler olurken 30 yarışmacıya da sergileme ödülü verildi. Yarışmada dereceye giren fotoğrafçılardan 1’inciye 5.000 TL, 2’inciye 3.000 TL, 3’üncüye 2.000 TL, mansiyon ödülü kazanan 3 kişiye 1.000 TL, sergileme kazanan 30 kişi ise 400 TL ödül kazandı.

BAŞKAN YILMAZ: “FOTO SAFARİ’NİN KAZANANI SİLİVRİ OLMUŞTUR”

Silivri Foto Safari 2020 Fotoğraf Yarışması sonrası açıklama yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “İlçemizin tanıtımına büyük katkı sağlayan ve bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz Foto Safari ’ye katılan tüm yarışmacılara ve jüri üyelerimize ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek şu ifadelere yer verdi: “Her köşesinde ayrı bir güzelliği taşıyan, tarihi ve doğal güzellikleri ile “Marka Kent” olmayı hak eden Silivri’mizin tanıtımı için büyük önem taşıyan Silivri Foto Safari Fotoğraf yarışmamızın ikincisini gerçekleştirdik. Yurt içi ve yurt dışından yüzü aşkın yarışmacının katıldığı foto safaride amatör ve usta fotoğrafçılar tarafından ortaya çıkarılan eserler, tarihi, coğrafi ve kültürel zenginlikleri ile her köşesi ayrı bir cennet olan Silivri’mizin adeta marka tescil belgesi hükmündedir. Çektikleri birbirinden güzel fotoğraflarla Silivri’mize katma değer sağlayan tüm fotoğrafçılarımıza, kıymetli jüri üyelerimize ve organizasyon komitemize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yarışmada dereceye giren eserlerimizi önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz bir sergi ile hemşerilerimizle paylaşacağız. Silivri Foto Safari 2020 Fotoğraf Yarışması’nın kazananı Silivri olmuştur.” dedi.

BİRİNCİ: 

İKİNCİ:

ÜÇÜNCÜ:

MANSİYON:

Editör: TE Bilişim