10. Ortaköy Börek Festivali büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Ortaköy ve çevresinde oturan kadınların elleriyle yaptığı tepsi böreklerinin yarışma için teslim alınmasıyla başlayan festival, halk dansları ve şarkıcı Altay’ın konseriyle son buldu.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve eşi Ezgi Yılmaz, Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Dodurka, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Fener Rum Patrikhanesi Silivri Metropoliti Maksimus Vgenopoulos, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda misafirin katıldığı Ortaköy Börek Festivali’nde renkli sahneler yaşandı.

Şarkıcı Altay’ın sahne almasından önce bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, beş yıl boyunca Silivri halkı ile birlikte bütün sorunların üstesinden geleceklerini belirterek; “sizlere elimi uzattım siz de sıkıca tuttunuz. Artık hedefe kilitlenmek ve koşma zamanı. İnsan ayırımı yapmadan Silivri’ye hizmet edeceğiz. Silivri’yi gerçek anlamda bir marka kent haline getireceğiz. Özellikle eğitime çok önem veriyorum. Gençlerimizin ve çocuklarımızın eğitimi çok önemli. Ücretsiz yabancı dil kursları açacağız, ücretsiz spor okulları açacağız” şeklinde konuştu.

Börek yarışmasında birinci seçilen Emine Ersin, ikinci seçilen Melek Ertürk ve üçüncü seçilen Fatma Erel’e ödülleri başta belediye başkanı Volkan Yılmaz olmak üzere diğer davetliler tarafından takdim edildi.

10. Ortaköy Börek Festivali, şarkıcı Altay’ın konseri ile son buldu.

Editör: TE Bilişim